Željana Zovko - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=94868712

Otkrilo se koje mjere spremaju: Stižu nova ograničenja, već od sutra bi mogla biti na snazi

Podijeli

Kako je doznao Jutarnji list, mogao bi se ograničiti broj ljudi na svadbama i to na 50 do 70 uzvanika

Na svadbama koje se od danas do 4. kolovoza održavaju u Vukovarsko-srijemskoj županiji prisustvovat će isključivo najuža rodbina, roditelji, braća i sestre te kumovi. Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, rekao je da su slične mjere bile i prije te da je ova mjera donesena na zahtjev lokalnog stožera. Mjera će biti na snazi 15 dana, piše Jutarnji list.

“Ozbiljno razmišljamo o odluci ograničenja takvih okupljanja. Međutim, tu odluku još nismo donijeli. Ta tema bit će na dnevnom redu na sastanku Stožera u srijedu”, rekao je Capak.

Kako Jutarnji list neslužbeno doznaje, ograničavanje bi išlo na maksimalno 50 ili 70 uzvanika, a upravo će se to definirati na sutrašnjem sastanku. Capak je rekao kako je sada na snazi mjera o 300 osoba u zatvorenim prostorima i 500 na otvorenom prostoru, ali uz pridržavanje pravila. “Oni koji ih imaju više od sto, moraju prijaviti i dati točan popis gostiju s njihovim podacima”, kaže Capak.

Noćni klubovi i budućnost zabavne industrije

Jedno od pitanja koje i dalje predstavlja problem epidemiolozima su noćni klubovi.

“Kao što znate, istarski stožer je ograničio vrijeme do 2 sata. I nacionalni razmišlja da se ograniči radno vrijeme noćnih klubova”, rekao je Capak.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, koplja se lome upravo oko tog ograničavanja, ali na tragu je ograničavanje slično kao u Istri. “Čini mi se da idemo u pravom smjeru”, rekao je Capak, koji se nada da će uvođenje strožih mjera pridonijeti smanjenju broja oboljelih.

S obzirom na to da je ljeto, blagdana, praznika i događaja općenito je više, poput Velike Gospe, ali i Dana domovinske zahvalnosti, kada se očekuje veći broj osoba. Capak kaže da o temi hodočašća još nisu razgovarali. No, ministar Beroš kazao je kako će proslava Oluje i Velike Gospe biti značajno drugačija nego prošle godine.

Na temu koncerata, zbog kojih su najavljivani i prosvjedi, rečeno je da je već održan sastanak s ministricom kulture, državnim tajnikom i predstavnicima glazbene industrije.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> MACAN NE ODUSTAJE: “VIDOVIĆ KRIŠTO je guja iz Šume Striborove, ženski Glasnović”
>>> KOLIKA JE CIJENA BRISELSKIH MILIJARDI? Što smo sinoć dobili, a što gubimo?
>>> (VIDEO) Miletić (Most): ‘Doživio sam Milanovića kao poštenog čovjeka. Tog poštenja ne nalazimo u drugim političkim opcijama’
>>> Stigle upute za maske: Evo kad morate nositi pamučnu, a kad kiruršku…
Komentari

Najnovije