krasnodar rora, screenshot youtube

OTIŠLA JE JOŠ JEDNA DINAMOVA LEGENDA!

Podijeli

Nadvilo se crnilo nad Maksimir, otišla je zauvijek još jedna Dinamova legenda, velikan. Iznenada je u četvrtak ujutro, u 76.godini preminio Krasnodar Rora, još jedan iz one legendarne generaje 1967.

Još u utorak u Maksimiru i kasnije na ispraćaju na Mirogoju oprostio se, sa suzama u očima i teškoga glasa, od suigrača i kapetana Slavena Zambate, eto, ni 48 kasnije otišao je i on za Zambijem…

Roru ćemo pamtiti kao jednog od najvećih Dinamovih igrača svih vremena, popularno lijevo krilo koje je u 10 godina provedenih u plavome dresu upisao 459 utakmica uz 90 postignutih pogodaka.

Rora je bio jedan od simbola naraštaja iz 1967. godine, veliki prijatelj, kohezivni faktor pa čak i svojevrsni “glasnogovornik” cijele generacije. Rođen je 23. ožujka 1945. godine na Visu, a odrastao u Šibeniku. Prve je nogometne korake načinio sa 14 godina na šibenskim poljanama i to baš u „nogometnom kvartu“ – Šubićevcu. U Dinamo je došao 1964. godine gdje je naslijedio dres s brojem 11 kojega nije ispuštao cijelo desetljeće.

Komentari

Najnovije