Zagreb, 12.10.2020 - MUP je izvijestio da je u policajca pred zgradom Vlade na Markovu trgu pucao 22-godišnjak koji je nešto kasnije na Jabukovcu poèinio suicid, a od ranije nije bio poznat policiji. Na slici pripadnici policije tijekom potrage. foto HINA/ Damir SENÈAR/ ik

OTAC MLADIĆA KOJI SI JE ODUZEO ŽIVOT NAKON PUCNJAVE PUŠTEN NA SLOBODU: “Nema osnove za zadržavanje”

Podijeli

Otac 22-godišnjeg napadača s Markova trga u utorak je pušten na slobodu nakon što je uhićen, a potom i ispitan na Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku.

Tužiteljstvo u priopćenju navodi da je 13. listopada 2020. zaprimilo policijsku kaznenu prijavu protiv hrvatskog državljanina rođenog 1961. zbog sumnje na kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Riječ je o oružju i streljivu pronađenom u pretresu nekretnina u mjestu Kletište koje koristi otac 22-godišnjeg Danijela Bezuka koji je jučer na Markovu trgu pucao po zgradi vlade i pritom ranio policajca, a zatim počinio suicid.

Tužiteljstvo navodi da je u dvorišnim gospodarskim prostorijama svoje obiteljske kuće u Donjem Kletištu (okolica Kutine) držao dvije puške s optičkim ciljnicima i prigušivačem te više od tisuću komada raznog streljiva.

“Osumnjičenik je po primitku kaznene prijave ispitan u ovom državnom odvjetništvu nakon čega je, uslijed nepostojanja osnova za određivanje istražnog zatvora…, pušten na slobodu”, stoji u priopćenju.

Policije je ranije izvijestila da su uz puške s optičkim ciljnicima i prigušivačima kod 59-godišnjaka pronašli 1169 komada raznog streljiva.

Još nije poznato jesu li automatska puška kojom je Danijel Bezak pucao po Trgu sv. Marka i pištolj kojim si je oduzeo život iz očevog arsenala.
 
Komentari

Najnovije