Otac iz pakla: Prvo je prijetio sinu (13) s posebnim potrebama da će ga ubiti, a onda je uzeo nož..

Podijeli

‘Nakon prijetnji da će ga ubiti te više uvreda, vrijeđanja i udaraca, nasilni otac je u spavaćoj sobi kuhinjskim nožem zamahnuo prema prsima djeteta’

Težak slučaj obiteljskog nasilja dogodio se na jugu Hrvatske, u Novoj Mokošici kada je otac (44) pokušao počiniti kazneno djelo teškog ubojstva maloljetnog sina. Kako javlja Dubrovački vjesnik, sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku odredio je istražni zatvor za oca zbog opasnosti mogućeg ponavljanja kaznenog djela i utjecaja na 13-godišnjeg sina.

“Kaznenom prijavom temeljem koje je određen istražni zatvor osumnjičeni se tereti da je početkom ove godine u svom stanu u Novoj Mokošici namjeravao usmrtiti svog malodobnog sina. Nakon prijetnji da će ga ubiti te više uvreda, vrijeđanja i udaraca, nasilni otac je u spavaćoj sobi kuhinjskim nožem zamahnuo prema prsima djeteta. Ipak, dječak se uspio izmaknuti, ali je ipak na lijevoj strani prsnog koša zadobio porezotinu široku par centimetara”, kazao je za Dubrovački vjesnik Pero Miloglav, glasnogovornik dubrovačkog Županijskog suda.

Majka podnijela prijavu

Neslužbene informacije Dubrovačkog vjesnika kažu da je majka podnijela prijavu pa sa sinom napustila Dubrovnik. Trenutno boravište joj na području Varaždina, a ono što se pretpostavlja jest da je kaznenu prijavu podnijela zbog toga što je i prije strahovala za vlastiti život kao i za život sina. Doznaje se da je riječ o djetetu s posebnim potrebama i problemima s vidom.

Glasnogovornik suda navodi da se okrivljeni otac nakon pokušaja ubojstva od 6. ožujka do 3. travnja nalazio u istražnom zatvoru koji mu je odredio sudac istrage zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela nasilja u obitelji, prijetnji i povrede djetetovih prava. No, otac je početkom travnja pušten da se brani sa slobode nakon što je dubrovačko Općinsko državno odvjetništvo dovršilo istragu te protiv njega podiglo optužnicu pred Općinskim sudom u Dubrovniku.

Dok je boravio u zatvoru, supruga optuženog je s malodobnim sinom otputovala u Varaždin odakle ga je prijavila policiji.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> NIJE BILO POTREBNO BLOKIRATI DRŽAVU!? Markotić – očekivali smo razorniju epidemiju
>>> Srbi ga žestoko napali zbog tetovaže Ante Gotovine: Htjeli su Veliku Srbiju, a sada…!
>>> Majka ostavila bebu u napuštenoj kući: 10 godina kasnije saznala je šokantnu istinu
>>> Stipe Petrina otkrio čiji je sin provalio u tatin sef i ukrao 650 000 kuna! Iznio i ozbiljne optužbe
>>> Penavin odlazak otkrio veliku rupu: Što se događa?
Komentari

Najnovije