Srijeda, 19 veljače, 2020

OSTOJA RANKOVIĆ LJUT: Sabor odbio biti pokrovitelj obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom

Predsjedništvo Sabora odbilo je pokroviteljstvo nad obilježavanjem Dana Europe i Dana pobjede nad fašizmom, objavio je na svom Facebook profilu saborski zastupnik Ranko Ostojić

Pokroviteljstvo je zatražio sam Ostojić još početkom veljače, pojasnivši kako bi se Dan Europe i Dan pobjede nad fašizmom obilježio večer prije obljetnice i to koncertom na Europskom trgu u Zagrebu.

‘Čvrstog sam uvjerenja kako je Hrvatski Sabor, kao središnje mjesto političkog okupljanja u RH i kao najviša politička institucija u RH koja djeluje upravo na temeljima nekadašnjeg ZAVNOH-a mora, treba i želi stalno i redovito izražavati i odavati počast svima onima koji su pridonijeli da 9. svibnja doista bude dan pobjede nad fašizmom i nacizmom, najvećim strahotama s kojima se čovječanstvo suočilo te vjerujem kako će u tom smislu Predsjedništvo prihvatiti ovu moju inicijativu’, stoji u zamolbi Ostojića, prenosi tportal

No uoči ove saborske sjednice, krajem ožujka, Predsjedništvo Sabora odbilo je Ostojićev zahtjev. ‘S obzirom da se organizatori ovogodišnjeg obilježavanja  ova dva događaja nisu direktno obratili Hrvatskom saboru sa zamolbom za pokroviteljstvo, u skladu s uobičajenom praksom, te da ne raspolažemo s osnovnim podacima radi uvrštavanja u dnevni red predsjedništva Hrvatskog sabora, držim da nije moguće udovoljiti vašem prijedlogu’, stoji u odgovoru predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića.

‘Možete odbiti, možete negirati, može vam biti neugodno što cijela Europa slavi pobjedu nad fašizmom, ali koliko god vi bili tužni, proslave će biti. I bolje da vas tamo nema’, poručio je pak Ostojić na svom Facebooku.

 

Komentari

Komentari