Četvrtak, 26 studenoga, 2020

Ostali ste bez krova nad glavom u potresu? ZAMJENSKI STAN ĆETE ČEKATI TRI GODINE!

Oni koji su u zagrebačkom potresu izgubili krov nad glavom na zamjenski će čekati barem tri godine, piše u petak Večernji list, navodeći da Zagreb od 4886 stanova na raspolaganje daje tek njih 44.

Ni jedan posto od ukupnog broja stanova ili, ako ćemo baš precizno, točno 44 – toliko će, od 4886 stanova, koliko trenutačno ima u vlasništvu, na raspolaganje onima koji su u potresu izgubili krov nad glavom dati Grad Zagreb, navodi dnevnik.

Pročelnik Ureda za imovinu Damir Lasić ističe kako je “općepoznato da je u pripremi zakon kojim će biti regulirani uvjeti, mjerila, kriteriji i načini zbrinjavanja građana pogođenih potresom”.

“S obzirom na sve okolnosti, Grad Zagreb će, u svrhu njihova zbrinjavanja, ubrzati gradnju stanova u Podbrežju”, veli Lasić, ali neke rokove ili način tog ubrzanja ne spominje.

Večernji list neslužbeno doznaje da bi gradnja novih oko 600 stanova u Podbrežju trebala početi unutar godine dana, što u principu znači da se prije otprilike 2023. ondje neće smjestiti nijedan Zagrepčanin koji trenutačno zbog razrušene kuće ili stana boravi u Studentskom domu Cvjetno naselje ili kod rodbine te prijatelja.

Dnevnik podsjeća i da je za gradnju prvih šesto stanova raspoređenih u četiri zgrade u ovom novom zagrebačkom kvartu trebalo gotovo dvije godine. Prva je lopata zakopana u Podbrežju u rujnu 2016., a stanari su se uselili krajem lipnja 2018. godine, donosi Večernji list.

Komentari

Komentari