Foto: snimka zaslona

Organizator Rujanfesta o cajkama: ’91. sam bio u uniformi i to mi je bilo normalno, a 2019. mi je normalno da radim kao privredni subjekt’

Podijeli

Udruga hrvatskih branitelja HVIDRA požalila se što su za Rujanfest u Zagrebu najavljeni srpski folk pjevači poput Seke Aleksić, Miroslava Ilića, Bajage. Organizatori se ne obaziru i kažu da publici treba dati ono što publika želi.

“U glavnom gradu Lijepe naše, za čiji smo se suverenitet borili, organizatori, nekoć kulturne glazbene manifestacije, odlučili su ugostiti srpske folk pjevače pod sloganom ‘Pomakni svoje granice zabave’. Ovim putem pozivamo sve mjerodavne institucije da zabrane nastup pjevačima koji su za vrijeme velikosrpske agresije pjevali četničke pjesme i iskazivali potporu velikosrpskoj agresiji na Republiku Hrvatsku”, poručili su iz HVIDRA-e.

Nema otkazivanja

Organizator poručuje da do otkazivanja neće doći. Pri odabiru izvođača vodili su se, kažu, zahtjevima publike.

“Mogu samo reći kolegama iz HVIDRA-e da sam i ja ’91. bio u uniformi i da mi je to tad bilo apsolutno normalno, ali danas 2019. mi je normalno da radim kao privredni subjekt, da plaćam porez, da ne kršim zakone Republike Hrvatske i da svi ti izvođači koji su ovdje na neki način su dozvoljeni i dostupni na tržištu”, odgovorio je organizator Rujanfesta Darko Fuček, prenosi dnevnik.hr.

Dodao je da Grad Zagreb nije financijski pomogao organizaciji, iako se na internetskim stranicama festivala navodi kao partner.

Uz Seku Aleksić, na Rujanfestu su još najavljeni i Miroslav Ilić, Željko Joksimović, Bajaga, ali i Maja Šuput, Plavi Orkestar, Edo Maajka i Petar Grašo.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI
>>> KAZNENA PRIJAVA PROTIV MILORADA PUPOVCA! Pravnik krenuo u akciju
>>> ZASTRAŠUJUĆE: Je li itko primijetio ovaj detalj kod Kuščevića? Mračna tajna o Hrvatskoj je iscurila
>>> Divjak je zatražila očitovanje škole zbog hrvatske himne u školi: Pročitajte što o tome kažu ostali hrvatski političari
>>> SVI DIJELE OVO: Tip vozio autocestom, spazio nešto ludo na ulazu u tunel
Komentari

Najnovije