Srijeda, 1 travnja, 2020

ORBAN NE ODUSTAJE, DAO ULTIMATUM EPPu: Ovo su uvjeti za ostanak Fidesza u Europskoj pučkoj stranci

Mađarski premijer Viktor Orban naveo je uvjete za ostanak svoje stranke Fidesza u Europskoj pučkoj stranci (EPP) uoči glasanja idućeg tjedna o izbacivanju Fidesza.

“Fidesz smatra da vrijedi ostati u EPP-u samo ako se u potpunosti ne pridruži redovima migracijskih zagovornika”, rekao je u nedjelju predstojnik Orbanovog ureda Antal Rogan za državnu televiziju.

Iz EU- proračuna platiti polovicu troškova državama članicama za zaštitu granica

Osim toga, zaštitu granica treba prebaciti iz nadležnosti Europske komisije u nadležnost država članica, ministri unutarnjih poslova moraju dobiti ovlasti za donošenje odluka o pitanjima migracije i zaštite granica, a iz proračuna EU-a članicama se treba isplatiti pola njihovih troškova za upravljanje granicama, dodao je.

“Sve dok se ti prijedlozi izričito ne odbacuju, Fidez će ostati u EPP-u”, kazao je.

Napetosti između Orbana i EPP-a eskalirale su otkako je Mađarska pokrenula kampanju protiv predsjednika Europske komisije Jeana-Claudea Junckera, koji je poput njega član EPP-a, optuživši Bruxelles da podržava ilegalnu imigraciju.

Trinaest od 56 stranaka članica EPP-a službeno je zatražilo “isključenje ili suspenziju” Fidesza a o tom prijedlogu glasat će se u srijedu, 20. ožujka. Hina


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Jezivi kafić ‘Kod četnika’ u Karlovcu ledi krv u žilama i nakon 30 godina: ‘Dođite na svežanj ustaša’
>>> (VIDEO) STANKOVIĆ BEZ SRAMA PRIZNAO: ”Nema dvojbe, ja sam Partizan”
>>> NADBISKUP HOSER: Hrvatska i Hercegovina su prva kći Crkve, čuvajte jedinstvo i svoj identitet
>>> NA ISTOKU NIŠTA NOVO: Zašto Srbi Vučiću viču “Ustaša!”, “Ustaša!”
Komentari

Komentari