Ponedjeljak, 19 listopada, 2020

OPTUŽNICA PROTIV TODORIĆA KONAČNO NA SUDU: Ima 459 stranica, a cijeli spis 80.000!

Na Županijski sud u Zagrebu stigla je druga optužnica za aferu Agrokor, skoro tri godine nakon pokretanja istrage.

Istraga je pokrenuta još u jesen 2017. zbog osnovanih sumnji da su Ivica Todorić i njegovi suradnici tvrtku oštetili za oko milijardu i pol kuna.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, optužnica ima čak 459 stranica, a čitav spis ima čak 80.000 stranica. Za sad nije poznato da li je Državno odvjetništvo od nekih osumnjičenika odustalo, ili su oni i dalje obuhvaćeni optužnicom.

Podsjetimo, uz Ivicu Todorića i njegove sinove Ivana i Antu istragom je bilo obuhvaćeno 10 Agrokorovih menadžera – Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac,Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić, Ivica Sertić, Alojzije Pandžić i Marijan Alagušić. Istragom su također bili obuhavećni i revizori kuće Baker Tilly – Olivio Discordia i Sanja Hrstić.

Istražni zatvor bio je određen jedino za Ivicu Todorića koji je nakon izručenja Hrvatskoj iz Londona sproveden u zatvor u Remetincu, da bi 20. studenoga prošle godine na slobodu izašao uz jamčevinu od 7,5 milijuna kuna i mjere opreza među kojima je i zabrana napuštanja Zagreba.

U međuvremenu Todoriću je počelo i suđenje zbog optužbi da je Agrokor oštetio za 1,25 milijuna eura zajedno s Antom Huljevom, Piruškom Canjugom i Nicole De Rossi.

Komentari

Komentari