Utorak, 14 srpnja, 2020

OPET POPLAVE U BOSNI: Poplavljeno 200 stambenih objekata

Od intenzivnih padalina i naglog rasta razine vodostaja rijeka Miloševice i Puharske u Prijedoru je poplavljeno 200 stambenih objekata i presječeni su putevi u zoni ovih vodotoka.

Zbog ugroženosti naselja Topolik, Vrbice, Donji Orlovci, Raškovac, Čejreci i Puharska, gradski Stožer za izvanredne situacije proglasio je noćas prvi stupanj pripravnosti za zaštitu od poplava na području Prijedora, prenosi Srna.

Naloženo je subjektima zaštite i spašavanja poduzimanje mjera u zonama ugroženosti od poplava, a, prije svega, na pomoći u slučajevima potrebe evakuacije stanovništva i životinja, kao i angažiranje mehanizacije i ljudstva na postavljanju vreća pijeska radi sprečavanja prodora vode u stambene objekte u zonama zahvaćenim poplavom.

Policijska uprava Prijedor vrši zabranu odvijanja prometa na prometnicama koje su zahvaćene poplavama.

“Obavezuje se Odsjek za civilnu zaštitu da kontinuirano prati stanje vodostaja i stanje na terenu i da blagovremeno obavještava gradski Stožer za izvanredne situacije i predlaže poduzimanje potrebnih mjera zaštite od poplava”, navodi se u izvješću koji je noćas iz Gradske uprave dostavljen medijima.

Radioamaterska mreža za opasnost Radio kluba “Kozara” iz Prijedora postavila je ultrazvučni senzor za stalno praćenje vodostaja rijeke Sane kod gradskog mosta u Prijedoru.

Rano jutros u 4.30 sati vodostaj je iznosio 221 centimetar ili za dva metra manje od točke na kojoj se proglašava redovna obrana od poplava./HMS/

Komentari

Komentari