Srijeda, 8 travnja, 2020

Opet pao proračun Ličko-senjske županije, Kustić pozvao Milinovića na ostavku

Ličko-senjska županija i dalje je bez proračuna. Ovo je šesti put da je proračun pao. Naime, 11 zastupnika glasalo je ‘za’, 14 ‘protiv’, a dva zastupnika bila su suzdržana.

“Bilo bi neodgovorno s naše strane prihvatiti ovakav proračun. Župan je trebao imati 17 ruku, mi nismo podržali proračun. Nedostaje puno toga, pogotovo za razvoj Ličko-senjske županije”, kazao je predsjednik ličko-senjske Županijske skupštine HDZ-ov Marijan Kustić.

“Ne zazivamo izbore, možemo proći bez izbora. Župan ako predloži proračun, sjest ćemo i razgovarati, on može i ne mora predložiti do 10. srpnja proračun. Ne želim da netko prebacuje na HDZ odgovornost za nove izbore. I da se ne prihvati do 10. srpnja neki novi proračun, može proći bez novih izbora – da župan da ostavku, nema izbora. Može se predl novi proračun, da idemo na skupštinu, ili da župan da ostavku, da nema izbora”, dodao je.

“Neću dati ostavku, spremam se za nove izbore i pobijedit ću na njima. Ukoliko HDZ i njihovi partneri dođu na sastanak pa predlože preinake proračuna, spreman sam razgovarati o tome”, odgovorio je ličko-senjski župan Darko Milinović.

“Ova županija postaje županija-slučaj. Briga me za HDZ i SDP, ovo ne ide u prilog Hrvatskoj u cjelini.”

Komentari

Komentari