FaH

Opet gori kod Šibenika, na terenu i dva kanadera

Podijeli
Nešto prije 15 sati planuo je požar na području Dubravica, a kako gori na nepristupačnom terenu, u pomoć su došle i zračne snage

“Gori u borovoj u šumi na području Dubravica, odnosno Graova. Obzirom da je riječ o borovoj šumi na nepristupačnom terenu, traži se pomoć zračnih snaga”, kazao je za Šibenik.in zapovjednik šibenske JVP Volimir Milošević.

Vatrogascima su u pomoć u gašenju požara u Dubravicama došla dva kanadera, a na terenu su 23 gasitelja s 9 vozila.

Kako je priopćio MORH, kanaderima će se u u gašenju priključiti i Airtractor AT-802 koji se nalazi u protupožarnom izviđanju.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (17. lipnja) do zaključno 7. kolovoza 2019. zračne protupožarne snage bile su angažirane u gašenju 22 požara (13 u Šibensko-kninskoj, tri u Zadarskoj, dva u Splitsko-dalmatinskoj te po jedan u Dubrovačko-neretvanskoj, Ličko-senjskoj, Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji) dok su kopnene snage Hrvatske vojske bile angažirane dva dana na požarištu Južna Dubrava kod Šibenika s ukupno 102 pripadnika.

Uz gašenje požara provedena su i 23 protupožarnih izviđanja sa avionima Airtractor AT-802, a sveukupno su zračne PP snage ostvarile oko 155 sati naleta pri čemu je izbačeno oko 4260 tona vode te je helikopterima Mi-8 MTV1 prevezeno 14 vatrogasaca i osam tona vode i opreme do požarišta.

U izviđanju područja procijenjenih kao visokorizična za izbijanje požara tim besposadnih zrakoplovnih sustava “Orbiter 3B” bio je angažiran 24 puta.

Komentari

Najnovije