Nedjelja, 16 veljače, 2020

OPA! UHVAĆEN U LAŽI!? Pupovac nikada nije rekao da je ‘Hrvatska ustaška država’?

“Jeste li vi mene ikada čuli da nazivam Hrvatsku ustaškom državom? Jeste li ikada čuli ili vidjeli da sam uspoređivao Hrvatsku od 1990. na ovamo s bilo kojom nacističkom, fašističkom tvorevinom?”, kazao je saborski zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac gostujući kod Aleksandra Stankovića u Nedjeljom u 2.

Iako spomenuti voditelj, kada su u pitanju gosti s druge strane političkog spektra, nakon ovakvih odgovora inzistira na potpitanjima, u slučaju Pupovca to nije učinio na razočarenje javnosti jer, materijala bi imao.

Naime, Pupovac je vrsni diplomat i riječi bira vrlo pažljivo, no u intervjuu za banjalučku Radio-televizije Republike Srpske (RTRS), danom u rujnu 2017., puno je toga kazao o “ustašama u Hrvatskoj”.

Govoreći o HDZ-u za vrijeme Tomislava Karamarka te o HOS-ovoj ploči s natpisom “Za dom spremni”, Pupovac je ocijenio da se ustaštvo 25 godina taložilo u Hrvatskoj.

“Ustaštvo se 25 godina taložilo u Hrvatskoj i s pločom u Jasenovcu je zapravo “puknulo poput čira”, ocijenio je Pupovac.

Rječit je bio po ovom pitanju i u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju iz davne 2011. godine kada je pak govorio o ustaštvu kao hrvatskoj realnosti.

“Naša je realnost da se i danas oskvrnjuju spomen-kosturnice žrtava ustaškog režima, naša je realnost da su nam gradovi i naselja ‘ukrašeni’ ustaškim simbolima i veličanjem ustaških prvaka, naša je realnost da se pjevaju pjesme kojima se veliča poglavnika i njegove pobočnike, i naša je realnost da ulice još uvijek nose nazive ratnih zločinaca kao što je Mile Budak”, kazao je tada Pupovac dodajući da problem Hrvatske “nije četništvo, nego ustaštvo”.

A da Pupovac rehabilitirano ustaštvo u Hrvatskoj vidi i u 2018. godini, potvrdio je i na nedavnoj konferenciji za medije na kojoj je reagirao na zahtjeve braniteljskih udruga za tematskom sjednicom na kojoj se trebao odrediti nedvojben stav ovog saborskog zastupnika o Oluji i Domovinskom ratu.

“Ratni zločin je ratni zločin. Ne trebamo li odlučnije govoriti protiv rehabilitacije NDH u Hrvatskoj?”, kazao je tada Pupovac aludirajući pritom na Oluju koja je oslobodila Hrvatsku od velikosrpske agresije zbog čega je utkana u temelje hrvatske države.

“Ono što nas brine je normalizacija ustaštva i ustaških zločina u glavnim medijima”, zaključio je na koncu Pupovac.

Bilten čiji je Pupovac izdavač, a financiraju ga hrvatski porezni obveznici

I dok je Vučić jasno kazao da je “Hrvatska nacistička tvorevina”, Pupovac je u svojim diplomatskim izjavama iznio stav o “ustaštvu kao problemu Hrvatske”, “ustaštvu koje je svakodnevnica diljem Hrvatske” te “medijima koji normaliziraju ustaštvo”.

U ovom kontekstu vrijedi spomenuti i Bilten koji izdaje Srpsko narodno vijeće čiji je Pupovac predsjednik, a koji “donosi prikaz glavnih problema s kojima se susreću Srbi u Hrvatskoj”, kako stoji na stranicama SNV-a.

U Biltenu #10 tako se u uvodu navodi: “Retorika kojoj smo prijašnjih godina najčešće mogli svjedočiti u desno orijentiranim medijima u 2016. je postala dio naše svakodnevnice, a
njezini su autori postali relevantni faktori u kreiranju javnog mnijenja. Dokazuje to čitav niz javnih okupljanja, grafita na ulicama hrvatskih gradova, povika na stadionima, ali i diskriminatornih, revizionističkih izjava koje nerijetko dolaze od visokih državnih dužnosnika.”

“Zbog snažnog revizionističkog stava Vlade kojim se de facto težilo izjednačavanju
zločinačke Nezavisne Države Hrvatske (ndh) i socijalističke Jugoslavije, a što je na kraju u javnosti rezultiralo ublaživanjem naravi ustaškog režima, predstavnici žrtava Drugog svjetskog rata i antifašisti u aprilu su odbili sudjelovati na državnoj komemoraciji u Jasenovcu”, nastavlja se dalje u istom Biltenu financiranom od hrvatskih poreznih obveznika, a koji u nastavku navodi da je ovome značajno doprinijela Katolička crkva.

Bilten koji na 149 stranica navodi tzv. primjere ustaštva u Hrvatskoj, imenujući pritom i brojne pojedince, skupine, ali i medije detaljno možete proučiti ovdje.

Bilten#14 na isti način govori o Hrvatskoj te ističe da su “javne akcije koje imaju antisrpsko ili profašističko obilježje i dalje ostale uobičajene na ulicama Hrvatske.”

U ovom broju Biltena nastavlja se o “uobičajenim javni događajima kojima se negiraju razmjeri ustaških zločina počinjeni u Drugom svjetskom ratu i nizu javnih događaja čije je glavno obilježje historijski revizionizam”.

Također, i u ovom broju Biltena na 126 stranica pobrojavaju se pojedinci, skupine i mediji koji su doprinijeli “historijskom revionizmu” (pri čemu se aludira na ustaštvo) “uobičajenom na hrvatskim ulicama i u javnom prostoru”.

Inače, kao izdavač Biltena potpisuje se Milorad Pupovac koji “nikada nije izgovorio rečenicu – Hrvatska je ustaška država”.

Izvor: Narod.hr


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> Četnički zločinac i silovatelj djevojčice od 15 godina dolazi u lov na Banovinu!

>>> VUČIĆ ZAPRIJETIO HRVATSKOJ ZBOG PUPOVCA: Evo što je poručio

>>> CSI Velebit – Istraga drskog pokušaja atentata na Milorada Pupovca

Komentari

Komentari