Subota, 4 travnja, 2020

ONA ĆE SAVJETOVATI PREDSJEDNICU? HRGA: ‘Što Hrvati imaju s Dubrovnikom?’

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar – Kitarović je nakon predblagdanskog čišćenja, u svom uredu ostavila velike praznine koje bi mnogi rado popunili.

Nakon odlaska Mate Radeljića, predsjedničinog savjetnika za unutarnju politiku kojeg se spominje kao mogućeg krivca za loše odnose sa premijerom Andrejom Plenkovićem, kao jedan od kandidata ozbiljno se spominje novinarka Mirjana Hrgakoja je, navodno, razgovor s predsjednicom već obavila.

Obzirom na toplo – hladne odnose koje je Grabar – Kitarović do sada imala sa šefom države, za očekivati je da će se dolaskom novog savjetnika i ti odnosi poboljšati, jer je za predsjednicu dobar odnos s HDZ-om uoči predsjedničkih izbora neobično važno. Može li Mirjana Hrga, kao žena i novinarka bogatog iskustva, s predsjednicom napraviti korak dalje i postići boljitak po pitanju umutarstrananačkih odnosa, za sada se može samo nagađati. No, ostaje činjenica da se veliki broj hrvatskih građana zapravo ne veseli eventualnoj bliskosti premijera i predsjednice:

Tko plete mrežu oko Kolinde Grabar – Kitarović

„Dvije trećine građana ne podržava Plenkovićevu Vladu i približavanje Kolinde Grabar – Kitarović njegovoj politici značilo bi samoubojstvo za Predsjednicu,” kazala je u Bujici Silvana Oruč Ivoš, bivša glasnogovornica HDZ-a.

U istoj emisiji je i Andrija Hebrang izrazio zabrinutost za Kolindu Grabar – Kitarović:

„Bojim se da je oko predsjednice ispletena mreža koja bi je mogla doći glave! Tako je i mene žrtvovao Sanader kada sam išao u utrku za predsjednika”.

Hrgini “biseri”

Neovisno o predsjedničinim razlozima približavanja Andreju Plenkoviću i čišćenju kadra, ostaje činjanica da je Mirjana Hrga jedna od njezinih najizglednijih budućih suradnica, iako javnost još uvijek pamti njezina čudna promišljanja o određenim pitanjima. Podsjetimo, Hrga se u anale političkog novinarstva upisala objavivši vijest o smrti Ivice Račana kada je izjavila: “Umro je čovjek koji nas je naučio demokraciji”, no mnoge je ostavila razjapljenih usta kada se prilikom  intervjua sa 101-godišnjim akademikom Vladimirom Iblerom za TV postaju Al Jazeera Balkans, dotakla hrvatskog identiteta. Ibler je, između ostaloga, pričao o ljepotama i kulturnim znamenitostima Dubrovnika koje su za Hrvatsku od iznimne važnosti, na što je Hrga začuđeno komentirala:

“Dobro, ali što Hrvati imaju s Dubrovnikom? Pa to je sve napravljeno prije 600 godina!”, kazala je buduća savjetnica predsjednice i jednom rečenicom izbrisala sav hrvatski književni, arhitektonski i povijesni doprinos Hrvatske ovome gradu.

Autor:S.V./Dnevno


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> TERORISTIČKI NAPAD U NJEMAČKOJ: Automobil se zabio u autobusnu postaju

>>> Daruvarac: Ukinuta su mi temeljna ljudska prava, cijela država je protiv mene

>>> Penava: U Vukovaru su spodobe i zločinci klali Hrvate, ali Milaković se jadan osjeća nesigurno

>>> Nova FIFA-ina ljestvica: Hrvatska spektakularnu godinu završava kao visoko rangirana reprezentacija

Komentari

Komentari