Izraelski premijer Benjamin Netanyahu rekao je u nedjelju da će Izrael ako bude potrebno djelovati protiv Irana upozorivši ga da ne iskušava odlučnost Izraela.

“Mi ćemo djelovati ako bude potrebno ne samo protiv iranskih saveznika nego i samog Irana”, zaprijetio je Netanyahu obraćajući se na konferenciji o sigurnosti u Muenchenu.

“Izrael neće dopustiti da taj režim stavi omču terora oko našega vrata”.

“Ne iskušavajte odlučnost Izraela!”, upozorio je iranskog šefa diplomacije Džavada Zarifa pri čemu je držao u ruci komad nečega za što je rekao da je dio iranskog drona.

“Evo dijela iranskoga drona! Gospodine Zarif, prepoznajete li ga? Trebali biste, vaš je!”.

Nakon incidenta i rušenja drona koji je ušao u izraelski zračni prostor Izraelci su odmah napali 12 iranskih i sirijskih meta duboko na sirijskom području pri čemu je srušen i jedan  izraelski borbeni zrakoplov F-16.

Netanyahu je pozvao okupljene američke i europske dužnosnike da se odmah suprotstave Iranu, pokazavši zemljovid na kojemu se, prema njegovim riječima, vidi rastuća prisutnost Irana na Bliskom istoku.

“To je vrlo opasan razvoj događaja za našu regiju”, ustvrdio je.

PRATITE NAS PUTEM APLIKACIJE ZA ANDROID!

Stavovi iznešeni u komentarima ne odražavaju stavove redakcije Portala, već su to osobni stavovi autora pojedinog komentara.

Prati nas i ne propusti ekskluzive!