Foto HINA/ Mario STRMOTIĆ/ ms

‘Odustat ću ako se pokaže da ne mogu pobijediti u Zagrebu’

Podijeli

Tomašević će se kandidirati za zagrebačkog gradonačelnika i ne vjeruje da će okupiti samo simpatizere ljevice, jer ‘na lokalnim izborima nisu primarne svjetonazorske teme’

Gost emisije Nedjeljom u 2 na HRT-u bio je čelnik platforme “Možemo” Tomislav Tomašević. Na samom početku emisije voditelj Aleksandar Stanković poželio je zdravlja znanstveniku Miroslavu Radmanu koji je zbog samoizolacije morao otkazati gostovanje.

Na zamolbu da usporedi rad u Saboru i Gradskoj skupštini, Tomislav Tomašević odgovorio je kako mu se čini da je život saborskih zastupnika dosta lagodan.

– Nisu svi saborski zastupnici jednako aktivni niti poznati, a plaća im je jednaka gradonačelniku Zagreba. Imaju imunitet, a nemaju ni pravnu odgovornost, objasnio je. Parlament je, kaže, sveden na glasačku mašinu, no sada vidimo i primjere da možda može biti drugačije, dodao je.

Smetaju mu termini poput “uhljeba” jer, kaže, pridonose negativnoj selekciji.

– Ako stalno govoriš da je državna uprava loša, pridonosiš tomu da svatko tko je sposoban ne želi ondje raditi, kazao je.

Komentirao je niz aktualnosti, pa tako i hajku na influencere, koju smatra pretjeranom. Za razvoj društvenih mreža, poručuje, nisu krivi mladi. – Svi koji žive od rada, a ne od kapitala, su radnici, rekao je, dodavši da Hrvatska mora ići prema idealu stalnih zaposlenja, kako ne bi bio potkopan mirovinski sustav.

Za subotnju manifestaciju “Festival slobode” komentirao je kako svatko ima pravo na prosvjed, no takvo nešto ipak smatra nepravednim i neodgovornim prema zdravstvenim radnicima koji daju sve od sebe u koronakrizi.

– U Berlinu protiv mjera prosvjeduju krajnja desnica i neonacisti. Vidjeli smo i kod nas tko je bio na prosvjedu – Hasanbegović, Vidović-Krišto… Na kraju, koje će biti epidemiološke posljedice prosvjeda? – pita, zaključujući da treba ograničavati pravo na prosvjed.

U utrci za gradonačelnika vidi rasipanje glasova na desnom spektru.

– Ako istraživanja pokažu da ne mogu pobijediti, otvoren sam da se na lijevom spektru sastanemo i dogovorimo o kandidatu, barem u 2. krugu. No, vjerujem da mogu pobijediti i Bandića i HDZ-ovog kandidata, pišu 24sata.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> CAPAK JE BIO U KRIVU? ‘Imat ćemo 500 slučajeva dnevno!’ S koronom u RH događa se nešto čudno…
>>> (VIDEO) Pogledajte trenutak kad je Trump rekao Vučiću da su se obvezali preseliti svoje veleposlanstvo u Jeruzalem
>>> Zbog virusa će se vjerovatno smanjiti očekivano trajanje života
>>> Zaharova ismijala Vučićevo ponašanje u Bijeloj kući, Vučić odgovorio da je mogao i čučnuti ili kleknuti
Komentari

Najnovije