Utorak, 27 listopada, 2020

ODSELILA U KANADU, VLATKA POKOS: Hrvatska je zatucana, seksistička i primitivna!

Nakon slučaja Ljiljane Sauche, obrušila na HRT na svom Instagram profilu.

– Već sam se ranije željela osvrnuti na temu otvorene i bezočne diskriminacije žena na HRT-u, gdje se žene miče s ekrana jer su eto, stare. Njihovo iskustvo, pismenost i uopće znanje, nemaju apsolutno nikakve vrijednosti u zemlji koja se pretendira nazivati europskom! – započinje Pokos.

HRT proziva za diskriminaciju i seksizam.

– Istovremeno, prosijedi, trbušasti i ostarjeli muškarci se nastavljaju šepuriti po ekranima, dakako u društvu puno mlađih kolegica??!! To zorno pokazuje da se u Hrvatskoj žene doživljava isključivo kroz seksualnost, mladost i ljepotu, nitko ne mari za druge, puno važnije vrijednosti; osobito kad je u pitanju ozbiljno novinarstvo. Sramotno za nacionalnu televiziju kojoj je jedna od bitnih uloga, edukacija širokog gledateljstva! – napisala je Pokos i dala savjet Ljiljani Sauchi koja je vijest o promjeni na Prisavlju objavila u ponedjeljak na svom Facebook profilu.

– Kada sam u četvrtak 17. rujna odradila Vijesti iz kulture, nisam znala da će mi to biti zadnje ovakvo pojavljivanje na ekranu u 37 godina dugoj HTV karijeri. U petak sam saznala da ViK više ne vodim jer žele mlade ljude na ekranu!, napisala je urednica na Facebooku i nastavila:

– Sve je to ‘novo normalno’ jer imam do mirovine još 14 mjeseci!

Vlatka Pokos, nekada također djelatnica HTV-a, Sauchi poručuje da se za pravdu izbori pravnim putem.

– Gospođi Sauchi bih najozbiljnije predložila, ozbiljnu tužbu, koju će sigurno dobiti na sudu! I ne samo njoj, već svim pametnim i profesionalnim ženama koje su uklonjene s ekrana jer su ušle u nešto ozbiljniju životnu dob! – napisala je Vlatka.

Poslala je poruku i vodećim ljudima HRT-a.

– Poručujem onima koji donose ovakve odluke da razmisle o gledateljima, koji su kad je u pitanju televizija, mahom stariji, emotivno i generacijski vezani za svoje omiljene novinarke – ističe.

Objasnila je kako ova njena objava “nije pamflet protiv mladih lica, jer njih kroz koju godinu čeka ista sudbina”, a potom je opisala stanje u drugim državama.

– Na Zapadu su televizije pune žena u srednjim i vrlo ozbiljnim godinama, čak i 70-ima! Tretirane su s puno poštovanja i ljubavi i mlađe generacije od njih uče! Ali, ne u Hrvatskoj! Hrvatska ostaje zatucana, seksistička i primitivna. Među kanadskim Hrvatima je slična situacija: neki ljudi su smatrali da bih ja trebala voditi lokalni program na hrvatskom jer je prilično sramotno kako to izgleda i zvuči! Gospodin, koji je vlasnik licence i proizvodi program, a inače ima 85 godina, rekao je da sam ja stara i da želi djevojke u dvadesetima! To što ne govore hrvatski jezik i ne znaju se ponašati pred kamerama, nije toliko bitno.
Inače, nisam bila pretjerano zainteresirana, jer su honorari više nego bijedni i jadni – pojadala se Vlatka, pa zaključila:

– Televizijski posao među Hrvatima ne kotira visoko bez obzira gdje žive.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> NIŠTA OD PROGŠALENJA STEPINCA SVETIM: Srpska pravoslavna crkva izvela nevjerojatan manevar
>>> SLIJEDI LI HRVATSKOJ NOVI SCENARIJ? Uvodi se novi tip lockdowna, evo kako će izgledati…
>>> HOĆE NAS DOTIĆI: Upravo objavili: Evo po kojem tečaju će se kuna mijenjati za euro…
>>> PEOVIĆ U SABORU: “TUĐMAN JE RATNI ZLOČINAC!” A JUČER JE BRANILA TITA I PETOKRAKU!
Komentari

Komentari