Demokratska fronta oglasila se na svojoj Facebook stranici u vezi s izjavom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović o tome da Hrvati u BiH nisu pridošlice već njen najstariji i autohtoni  konstitutivni narod.

Grabar-Kitarović je jučer prilikom Dana otvorenih vrata za Hrvate iz BiH istaknula da je hrvatski narod u BiH prisutan duže od tisuću godina.

“Još koliko jučer, hrvatska predsjednica, po profesiji političarka pa i šefica jedne suverene države, sugerirala je gospodinu Daliću, po zanimanju treneru hrvatske nogometne reprezentacije, da je ‘u susretu s Azerbejdžanom trebalo igrati ofenzivnije’. Koliko god to bilo nespojivo s njenim poslom i kompetencijama, moglo je izgledati barem nekome, čak i simpatično.

Ovo danas što je već spomenuta predsjednica izjavila – da su Hrvati u BiH najstariji konstitutivni narod u toj istoj, našoj, pa i hrvatskog naroda, Bosni i Hercegovini – em je netočno, em nedobronamjerno, em izazivački i predstavlja još jedan udarac ‘ispod pojasa’ susjedu za koga, ista ona, uporno tvrdi da mu je (Bosni i Hercegovini) najbolji prijatelj! A da je u pitanju kontinuirana politika na ‘razvaljivanju’ jedinstvene države, potvrđuju i riječi njenih brojnih političkih ‘trbuhozboraca’, poput Milana Bandića, gradonačelnika Zagreba”, naveli su u Demokratskoj fronti.

Grabar-Kitarović je jučer podsjetila i na pravo Hrvata da sami biraju svoje političke predstavnike, koji će ih legitimno predstavljati i zastupati na svim razinama vlasti.

/HMS/


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> ZAMALO KAOS: Među hrvatske navijače ušetao tip sa srpskom zastavom
>>> Preokret u karijeri Matea Kovačića; hrvatski veznjak karijeru ne nastavlja ni u Engleskoj ni Španjolskoj nego…
>>> (VIDEO) Nobilo s Mesićem i Pilselom predstavlja svoju knjigu po bivšoj SFRJ: Perković je heroj, a Đureković ‘njemački špijun’
>>> Orban: Razotkrili smo ih pa su, prirodno, ljuti
KOmentari
Prati nas i ne propusti ekskluzive!