Nedjelja, 25 listopada, 2020

ODBIO RESPIRATOR: Umro od virusa, svećenik se žrtvovao za mladića kojeg nije niti poznavao

Saznavši da im je župnik zaražen, župljani su skupili novac te mu kupili respirator. No, on je to odbio zatraživši da se respirator da jednom mlađem pacijentu čije su šanse za preživljavanje bile mnogo veće

Talijanski svećenik Giuseppe Beradelli umro je od posljedica zaraze koronavirusom nakon što je odbio biti priključen na respirator. Umjesto toga, zatražio je da na respirator bude priključen jedan oboljeli mladić kojega ovaj nije čak niti poznavao.

Giuseppe Berardelli, 72-godišnji svećenik iz Casigna u Lombardiji, epidemijom koronavirusa najteže pogođenoj talijanskoj regiji, umro je u lokalnoj bolnici gdje je bio smješten nakon što je dijagnosticirano da je zaražen koronavirusom, piše Daily Mail.

Usporedili ga sa svetim Maksimilijanom Kolbeom

Saznavši da je njihov župnik zaražen, župljani iz Casigna smjesta su skupili novac te mu kupili respirator. No, Berardelli je odbio respirator zatraživši da ga daju jednom mlađem pacijentu čije su šanse za preživljavanje bile mnogo veće. Vijest o ovoj velikoj ljudskoj gesti umirućeg svećenika prenio je isusovački svećenik James Martin, zadužen za odnose s javnošću u Vatikanu, prenosi danas.hr

Martin je na Twitteru napisao da je preminuli Berardeli bio “mučenik dobročinstva” te ga je usporedio sa svetim Maksimilijanom Kolbeom, svećenikom proglašen svecem jer se u vrijeme holokausta u logoru Auschwitz žrtvovao traživši da nacisti strijeljaju njega umjesto jednog čovjeka s obitelji.

Od zaraze umrlo već šezdesetak svećenika

Berardelli je među svojim župljanima bio izuzetno omiljen i ostat će upamćen po svome vedrom duhu, ljubavi za bližnje, kao i ljubavi prema motociklima.

U Italiji je, inače, već šezdesetak svećenika umrlo od posljedica zaraze koronavirusom, a većina njih bili su u dobi preko 70 godina. Početkom ožujka papa Franjo pozvao je talijanske svećenike da “imaju hrabrosti pomoći bolesnima usred brzošireće epidemije”.

Stanovnici Casigna pljeskom su sa svojih prozora i balkona ispratili prolazak lijesa s njegovim tijelom na putu za groblje. Nikakvog obreda nije bilo zbog zbog mjera izolacije.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> MINISTAR ODUŠEVIO KOMENTAROM: Odgovorio medicinskoj sestri koja je ušla u 18. sat smjene
>>> U OSIJEKU EKSPLOZIJA ZARAZE, župan Anušić: “Izolirajte se – ili ćemo vas mi izolirati”!
>>> VUČIĆ se obratio Srbima povodom godišnjice onog što njegovi mediji nazivaju “NAJVEĆIM ZLOČINOM U MODERNOJ ISTORIJI!”
>>> Država daje 3.250 kuna svakom zaposleniku za iduća tri mjeseca, evo kriterija za prijavu tvrtki
Komentari

Komentari