Tokio, 03.08.2021 - Hrvatski gimnasticar Tin Srbic osvojio je srebrnu medalju u finalu prece na olimpijskim igrama u Tokiju osvojivši osmo odlicje za Hrvatsku. foto HINA/ Damir SENCAR/ ds

Odbio je igrati za Hrvatsku zbog putovanja na Maldive, a sada ga je Dalić kaznio

Podijeli

Zlatko Dalić objavio je popis igrača na koje računa za kvalifikacijske utakmice sa Slovačkom u Trnavi (6. rujna) i Azerbajdžanom u Bakuu (9. rujna). Najvažnija je vijest da je prvi put poziv u reprezentaciju dobio krilni napadač Dinama Mislav Oršić.

– Ne mogu vam opisati koliko sam sretan i ponosan zbog poziva izbornika. Mislim da je to nagrada za moje igre u Dinamu u ovoj, ali i lanjskoj sezoni te dodatna motivacija da nastavim u tom smjeru. Veselim se utakmicama u dresu vatrenih čime ću ispuniti još jedan dječački san – rekao je Oršić koji je jedini novi igrač među 23 izabrana.

Druga je važna vijest da je s popisa reprezentativaca otpao Duje Ćaleta-Car. Stoper Marseillea u prošloj akciji A-vrste ostao je na klupi i protiv Walesa i protiv Tunisa. Ovo nepozivanje možda je i kazna (zaslužena!) što se Duje nije odazvao pozivu U-21 reprezentacije za Europsko prvenstvo, objašnjavajući to željom kluba da ga ima odmornog na početku priprema.

Dalić je podijelio i šest pretpoziva, i to Andreju Kramariću (Hoffenheim), Marku Rogu (Cagliari), Filipu Benkoviću (Leicester), Antoniju Mirku Čolaku (Rijeka), Miji Caktašu i Josipu Juranoviću (oba Hajduk).

Dalić će za utakmice protiv Slovačke i Azerbajdžana najviše morati kombinirati u napadu jer nema ozlijeđenog Andreja Kramarića koji je na pretpozivu u slučaju da se ipak uspije oporaviti. No sadašnje stanje Kramina koljena daje malo nade za optimizam, jer napadač Hoffenheima zbog bolova ne može ni trenirati.

Bruno Petković jedini je klasični napadač s pozivom, a od igrača iz HNL-a među pozvanima su i prvi golman Dominik Livaković i Osijekov kapetan Mile Škorić. Zajedno s imenima na pretpozivima, HNL ima čak šestoricu igrača na Dalićevu popisu.

Dario Melnjak, lijevi bek Rizespora, zadržao je mjesto među reprezentativcima, kao i desni bek Kopenhagena Karlo Bartolec. Iako nije branio u službenom dvoboju od utakmice reprezentacije u Budimpešti, poziv je dobio Lovre Kalinić, golman Aston Ville. Reprezentacija se okuplja 2. rujna u Zagrebu, gdje će trenirati do putovanja u Slovačku koje je zakazano 5. rujna.

Izvor: Večernji list


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> MALO TKO JE PRIMIJETIO: Dalić izbacio iz reprezentacije jednog od najvećih hrvatskih talenata
>>> NJEMAČKOJ PRIJETI KRIZA: Stižu posebno loše vijesti za naše radnike, vlast je nemoćna
>>> Tko je novinarka koja je prvu službenu zastavu Republike Hrvatske proglasila ‘ustaškom’?
>>> SASVIM PRIRODNO: Visoki tlak možete spustiti i bez tableta, evo pet najlakših načina
Komentari

Najnovije