fAh

S tugom se prisjetila kako je bio ljubitelj glazbe i duhovit dječak, koji je prije svoje smrti “vlastitoj djeci branio slušanje muzike i nikome više nije rekao nijednu toplu riječ”

Abdul Lathief Jameel Mohamed jedan je od bombaša koji je sudjelovao u masakru u kojem je ubijeno 359 ljudi na Šri Lanki. Njegova sestra izašla je u medije i ispričala kako se dječak nevinog lica školovan u Velikoj Britaniji radikalizirao u Australiji, nakon što je studirao avijaciju na Sveučilištu Kingston u Londonu.

Bombaš nije uspio detonirati ekpslozivnu napravu u hotelu Taj Samudra. Bomba nije proradila kako treba te je eksplodirala u manjoj kući za goste, ubivši pritom jednog turista. Istražitelji vjeruju kako se greškom raznio.

Njegova sestra Samsul Hidaya ispričala je za Daily Mail kako je Abdul bio visoko školovan, ali je za vrijeme studija uklizao u ekstremizam.

‘Vratio se iz Australije kao drugi čovjek’

“Moj brat postao je duboko religiozan dok je živio u Australiji. Bio je normalan dok je studirao u Britaniji, a isti se takav i vratio sa studija. No nakon što je otišao na postdiplomski studij u Australiju, vratio se na Šri Lanku kao drugi čovjek”, ispričala je Samsul, prenosi danas.hr

Sestra terorista kazala je kako se vratio s dugom bradom, bez smisla za humor koji ga je prije krasio. Postao je, kaže ona, ozbiljan i povučen. “Nije se niti osmjehnuo nikome koga nije znao, a pogotovo se nije smijao”, kazala je.

S tugom se prisjetila kako je bio ljubitelj glazbe i duhovit dječak, koji je prije svoje smrti “vlastitoj djeci branio slušanje muzike i nikome više nije rekao nijednu toplu riječ”.

Oštro kritizirao obitelj zbog vjere

Po povratku u Šri Lanku počele su tenzije u obitelji, budući da je Abdul napadao članove obitelji zbog njihovih “propusta kao vjernika”.

“Na početku sam imala brojne rasprave s njim. Prvo je citiraju spise i tada sam rekla ‘OK, imaš pravo’. No razgovori su tada počeli ulaziti sve dublje i dublje u religiju i ja ga više nisam mogla pratiti. Prigovarao je muškim članovima obitelji ako su brijali brade, postao je ljutit i totalno lud. Zato sam s njime prestala komunicirati, stvari su se počele rapidno pogoršavati”, prisjetila se Samsul.

Iako je Mohamed živio iza ugla, brat i sestra su izbjegavali jedno drugo. Ona bi posjećivala majku, on ju je ignorirao. Ipak, unatoč njegovo evidentnom fanatizmu, vijesti o uskršnjem krvoproliću obitelji su stigle kao šok.

‘Nešto mu se dogodilo u Australiji’

“Kad nam je policija rekla da je on jedan od napadača, skoro sam pala u nesvijest. Nisam mislila da bi mogao otići toliko daleko. I dalje sam u nevjerici. Nešto mu se dogodilo u Australiji i kompletno promijenilo njegovu osobnost. Postao je tih i rezerviran”, rekla je sestra bombaša.

Njegova supruga, s kojom se vjenčao na raskošnoj ceremoniji prije nego što je preselio u Australiji, bila je “tih i anoniman karakter”, kazala je Samsul. Ona je trenutno u pritvoru, dok je njihovo četvero malene djece povjereno na brigu baki koja živi u obiteljskoj kući u kojoj je masakr planiran.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Znanstvenici tvrde: Hrvatska se za nekoga NAMJERNO PRAZNI; uskoro kreće ZAMJENA STANOVNIŠTVA!
>>> Jürgen Klopp se zbog ovoga divi Dejanu Lovrenu; trener otkrio nešto što je malo tko znao o hrvatskom braniču
>>> Dramatičan odlazak Veselina Vujovića: Nisam dobio svoj novac, a posuđivao sam igračima
>>> Evo zašto Hrvati ne smiju sudjelovati u srpsko-bošnjačkim ratnim pripremama
KOmentari
Prati nas i ne propusti ekskluzive!