Utorak, 27 listopada, 2020

Od korone je preminuo lječnik kojeg su svi obožavali…iza sebe ostavio 2 djece i trudnu suprugu

Mladi liječnik iza sebe je ostavio dvoje djece i trudnu suprugu

Liječnik Marko Pekija iz Klinike za intenzivnu medicinu Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske (UKC RS) preminuo je nakon više od mjesec dana borbe s koronavirusom.

Ostavio trudnu suprugu i dvoje djece

“Liječnici, osoblje i svi zaposleni u našoj ustanovi imali su privilegij što su poznavali uvaženog mladog liječnika, te što su imali priliku s njim surađivati. Bio je vrhunski profesionalac, pun etike i entuzijazma pred kojim je bila blistava karijera. Dr. Pekija je radio u Klinici intenzivne medicine za nekirurške grane UKC RS zbrinjavajući najkritičnije pacijente i spašavajući brojne živote, nažalost, bitku protiv nevidljivog neprijatelja nije dobio”, priopćila je Klinika, dodajući kako je iza sebe ostavio trudnu suprugu i dvoje djece.

Portal nezavisne.com piše kako je dr. Pekija bio na prvoj liniji borbe protiv koronavirusa te se zarazio od pacijenta kojeg je liječio. U više od mjesec dana borbe s bolesti COVID-19, 18 dana je bio na respiratoru.

U BiH 168 novih slučajeva

U Bosni i Hercegovini u ponedjeljak je potvrđeno 168 novih slučajeva zaraze koronavirusom, devetero osoba, među kojima je i jedan liječnik, je umrlo, dok u bolnici u Tuzli pokušavaju utvrditi je li se kod dvije osobe koja su ranije oboljele od COVID-a infekcija vratila u nekom novom obliku, prenosi Danas.hr

Prema podacima entitetskih zavoda za javno zdravstvo, u Federaciji BiH testirana su 1133 uzorka pri čemu je zaraza potvrđena kod 129 osoba, dok je u Republici Srpskoj nakon testiranja 586 uzoraka potvrđeno kako je njih 39 pozitivno na virus SARS-CoV-2.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> IMAT ĆEMO 2700 UMRLIH DO SJEĆNJA!? Fižulić ”Je li javnost spremna na umiranje?”
>>> Mario Mandžukić sve je iznenadio izborom novog kluba; sad se zna i tko mu je pomogao u ovom transferu
>>> TKO IMA MAČKU – NE MOŽE OBOLJETI OD KORONE? Virolozi: “To treba istražiti”
>>> Nosite kirurške maske? Uznemirujuća vijest: Ako ste ih koristili nekoliko puta…
Komentari

Komentari