HSP

U Ličko-senjskoj županiji, gradovima Ogulinu i Iloku te općini Davor u 19 sati zatvorena su biračka mjesta na kojima su tamošnji birači prijevremeno birali županijsku skupštinu te gradska i općinska vijeća.

20.35 – DIP je objavio privremene rezultate izbora u Lici nakon što je prebrojano 57 od 116 biračkih mjesta. HDZ-ova koalicija vodi s  35.70 posto glasova, Milinovićeva lista ima 19.25 posto, HSP 9.14 posto, a Bura promjena 9.03 posto.

20.15 – Odmah po zatvaranju birališta u Ličko-senjskoj županiji počele su pristizati prve neslužbene izlazne ankete o izbornim rezultatima. Najživlje je u samom Gospiću, gdje su oko 20 sati u svoje izborne stožere došli čelni ljudi triju stranaka koje očekuju najveći broj glasova u Gospiću, to su Karlo Starčević iz HSP-a, nezavisni Darko Milinović, aktualni župan, i Marijan Kustić iz HDZ-a koji je u Gospić stigao iz rodne Novalje. Po izlaznim anketama u samom gradu Gospiću situacija je bila dosta napeta i neizvjesna i izjednačena, no nešto iza 20 sati ankete su pokazale da Karlo Starčević i HSP imaju najveći broj osvojenih glasova, oko 37 posto, 31 posto za Milinovića, a 23 posto za HDZ-ovu listu.

19.50 – Birališta u Ličko -senjskoj županiji su zatvorena, a izvanredni izbori su prošli mirno i bez većih izgreda, zasad sa šest pritužbi Županijskom izbornom povjerenstvu; tri o povredi izborne šutnje i tri na povredu izbornog postupka, no moguće primjedbe na sadržaj zapisnika mogu stići naknadno od promatrača, doznaje Hina u nedjelju navečer u ŽIP-u u Gospiću, prenosi večernji list

Prema riječima predsjednice ŽIP-a Milke Vraneš, izbori se smatraju regularnim, a pritužbe će se rješavati. Njezina zamjenica Žana Vlainić pojasnila je da HSP-ova pritužba odnosi na povredu izborne šutnje nositelja liste skupine građana Darka Milinovića slanjem sms poruka.  Raspravit će se i pritužba kršenja izborne šutnje kandidatkinje HSP-a na jednom lokalnom portalu, a pritužbu o tome dostavila je lista Darka Milinovića. Jedan se prigovor odnosio na plakat HDZ-a u Mukinjama, da je postavljen na manje od 50 metara od biračkog mjesta.

Danijela Bogić, nositeljica liste stranke Milan Bandić 365, prijavila je da je predsjednica biračkog odbora u Torjanskom kod Vrhovina utjecala na birača kako da glasa, no, kako je rekla Vlainić, brzo je provjereno i ustanovljeno da na birača nije utjecao nitko iz biračkog odbora, već je riječ o utjecaju birača na birača.

„Budući da su to potvrdili i svi nazočni promatrači smatramo tu pritužbu neosnovanom“, rekla je Vlainić.

Ostale pritužbe provjeravamo i ako se utvrdi osnovanost sumnje počinitelje ćemo prijaviti DORH-u. Za takve su prekršaje propisane samo novčane kazne, istina dosta velike, rekla je Vlainić. Stožeri svih devet kandidacijskih lista su otvoreni i čekaju se prvi neslužbeni rezultati, a prve izjave za novinare najavljene između 8 i 9 sati.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Dujmović ih poimence raskrinkao: Evo tko je iz Hrvatske odgovoran za zabranu mise na Bleiburgu!
>>> OTKRIVEN PLAN KRVOLOČNE SPLITSKE BANDE: ‘Tvoja obitelj je Cosa nostra, riješit će oni s pandurima sve’
>>> NEŠTO JE ČUDNO U POLICIJSKOM PRIOPĆENJU O NESREĆI: Susjedi su rekli jednu ključnu stvar, ovo baca novo svjetlo na cijelu priču
>>> DRASTIČNA PROMJENA: Još ništa od proljeća. Vakula najavio snijeg čak i u Dalmaciji, evo kada
KOmentari
Prati nas i ne propusti ekskluzive!