Foto: screenshot RTL DE

Obitelj iz Njemačke došla u RH, jedna stvar ih zaprepastila: ‘A na svim vratima trgovina…’

Podijeli

‘Iako na svim vratima trgovina stoje natpisi koji zahtijevaju nošenje maski, ovdje se rijetko tko toga drži’

Njemački RTL objavio je video i ujedno članak naslova “Ljetovanje u Hrvatskoj unatoč koroni? Što kažu njemački gosti o lokalnoj situaciji” u kojem se govori o tome kako je na obali Lijepe naše za vrijeme pandemije. Jedno od pitanja koje se provlači jest koliko je zapravo sigurno ljetovati u Hrvatskoj. Novinarka Maria Mack navodi da je Hrvatska smatrana zemljom bez korone te sigurnom za odmor baš zbog toga.

No, govori se u članku, tijekom turističke sezone zaraza koronavirusom u zemlji je ponovno počela rasti. Novinarka je razgovarala s njemačkim turistima koji su došli na odmor na hrvatsku obalu te je taj razgovor pretočila u kratki video.

‘Higijenska pravila ovdje opuštenija su nego u Njemačkoj’

Obitelj Schönberg iz Njemačke već deset dana uživa na odmoru u Istri. Tata obitelji kaže da su na početku bili jako skeptični oko toga trebaju li doći u Hrvatsku na odmor, no naposljetku su tako odlučili.

“Odmor je u Hrvatskoj ove godine malo drugačiji. Obitelj Schönberg svake se večeri o situaciji s koronom informira u Federalnom uredu za vanjske poslove, a također svakodnevno provjerava stranicu na kojoj hrvatske vlasti daju informacije o situaciji”, piše njemački RTL. Njemačka obitelj kaže da je jako malo turista što svakako olakšava održavanje socijalne distance. Međutim, obitelj je primijetila da su higijenska pravila u Hrvatskoj opuštenija nego ona u Njemačkoj. RTL navodi da, iako na svim vratima trgovina stoje natpisi koji zahtijevaju nošenje maski, “ovdje se rijetko tko toga drži”.

Novinarka je razgovarala i s njemačkim bračnim parom Wehner koji je u Hrvatskoj na ljetovanju već tri dana. Rekli su joj da se “u mjestu ne događa puno pa čak ni na plaži”. Navode da je distancu lakše držati na plaži jer nema ljudi, ali i u restoranima. Kažu da uslužno osoblje hotela nosi maske, prenosi danas.hr

Žarišta korone u Hrvatskoj

RTL Njemačka izvještava da većina turista s kojima su razgovarali govori o “pomalo nelagodnom osjećaju” i atmosferi. Navode da prema Sveučilištu Johns Hopkins, Hrvatska upravo ima 3325 službenih slučajeva zaraze koronavirusom te da je 114 osoba umrlo od Covida.

Navode i žarišta u Hrvatskoj koja se povećavaju s brojem službenih infekcija. Njemački RTL navodi da je jedno žarište na istoku zemlje, u Đakovu, gdje se epidemija pojavila u samostanu. Kao drugo žarište spominju Zagreb. U regijama na obali malo je slučajeva, a upravo je tamo većina turista, izvještavaju njemački kolege.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Daniela Škegro: Tko će prvi skupiti hrabrosti i priznati ljudima da su prevareni
>>> PROPAST! GOTOVO JE! SDP-ovci u očaju: Ovo je njihova najbolnija točka
>>> HTIO JE BITI PREMIJER, NO MORAT ĆE SE ZADOVOLJITI I OVOM FUNKCIJOM: Evo na koju fotelju cilja Miroslav Škoro
>>> Evo gdje možete gledati derbi između Dinama i Hajduka
Komentari

Najnovije