Obitelj isplanirala ubojstvo policajca: Majka i brat nagovarali ga da mu puca u glavu

Podijeli

Majka i brat albanskog državljanina Ljuana Hasanaja (43), osumnjičenog da je ubio policajca Milutina Lekovića i pokušao da ubije njegovog kolegu Aleksandra Kilibardu, podstrekli su ga da zapuca na policajce kako bi izbjegli ispitivanje kojim bi se otkrio njihov nelegalan ulazak u Crnu Goru, kao i njihova kriminalna prošlost.

Ispalio hitac

To piše u naredbi za istragu u koju je jedan crnogorski medij imao uvid. Leković i Kilibarda su tog dana priveli Ljuana, Ljuljzima i Nure Hasanaj jer kod sebe nisu imali nijedan osobni dokument. Ljuan Hasanaj je ispalio jedan hitac u potiljak Lekoviću dok je vozio ulicom Sava Ilića u Igalu, a pištolj je zakočio kada je pokušao da ispali metak prema Kilibardi koji je sjedio na mjestu suvozača.

Leković je nakon primljenog metka izgubio svijest i kontrolu nad vozilom koje je udarilo u potporni zid. Nakon udara u potporni zid Nure, Ljuljzim i Ljuan su izašli iz automobila i tada je Ljuan drugi put potegao pištolj prema Kilibardi, ali nije uspio u namjeri da ga ubije jer je pištolj ponovo zaglavio.

Osumnjičeni su potom pobjegli. Poslije kraće potrage policajci Danijel Femić, Zoran Anđelić i Milan Grbović su bjegunce uočili u naselju Sutorina. Policajci su krenuli prema njima kako bi ih uhitili, ali bjegunci su pružili otpor.

Ljuan Hasanaj je uperio pištolj prema policajcima i uz prijetnje pokušao da sa bratom i majkom uđe u policijski kombi Rebault Trafic, kojim su planirali dalji bijeg.

Dokazi koji su prikupljeni ukazuju da su okrivljeni Ljuljzim Hasanaj i Nura Hasanaj pripremali ubojstvo Milutina Lekovića.

– Na snimku sa video nadzora proizilazi da su okrivljeni odmah nakon lišavanja života Milutina Lekovića izašli iz vozila, a okrivljeni Ljuljzim Hasanaj je ponio i kesu, što jasno ukazuje da se nije radilo o iznenadnom događaju za okrivljene Ljuljzima Hasanaja i Nuru Hasanaj, već naprotiv o unaprijed dogovorenom lišavanju života Milutina Lekovića i bjekstva nakon zločina – navodi se u naredbi za sprovođenje istrage.

Okrivljenima je određen pritvor zbog visine zaprijećene kazne i opasnosti od bjekstva. Trojac je uspio da uđe u kombi i nastavi sa prijetnjama policiji.

Prijetio bombom

Ovog puta osim pištoljem, Ljuan je zaprijetio i aktiviranjem bombe, na što je jedan od policajaca Ljuana pogodio u ruku u kojoj je držao pištolj i tako ga onesposobio.

Policajci su potom savladali Nure, Ljuljzima i Ljuana Hasanaja i stavili im lisice na ruke.

Ljuan Hasanaj se tereti za četiri krivična dijela – teško ubojstvo u sticaju sa nedozvoljenim prijelazom državne granice i krijumčarenje ljudi i nedozvoljeno držanje oružja i napad na službenu osobu u vršenju službene dužnosti.

Ljuljzim i Nure Hasanaj se terete za teško ubojstvo putem postrekavanja u sticaju sa nedozvoljenim prelaskom državne granice i napad na službenu osobu u vršenju službene dužnosti.

Sve troje okrivljenih su se u policiji branili ćutanjem, dok su Ljuljzim i Nure pred tužiteljem ispričali svoje verzije događaja.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Ovo je žena koja je upala na RTL i tražila da se duel prekine. Znate li tko je ona zapravo?
>>> Nova transfer bomba; Zidane u Real Madrid dovodi novog Hrvata za kojeg je već pripremio 60 milijuna eura!
>>> Izraelski rabin otkrio vrijeme Isusovog povratka, a slaže se s predviđanjima astronoma
>>> Bila je hrvatski seks simbol, a sad je potpuno predana vjeri: “Danas mi je Bog na prvom mjestu”
>>> Umro je NAJSTARIJI HRVAT: Rođen je u Austro-Ugarskoj, a mirovinu je zaradio u Njemačkoj…
>>> Ovo je žena koja je upala na RTL i tražila da se duel prekine. Znate li tko je ona zapravo?
Komentari

Najnovije