Utorak, 1 prosinca, 2020

OBERSNELOVA DIREKTORICA RIJEKE 2020 IPAK ODSTUPILA NAKON SKANDALA: Još je prošlog tjedna govorila da joj ne pada na pamet

Emina Višnić zatražila je razrješenje na funkciji direktorice tvrtke Rijeka 2020 nakon dovršetka zahtjevnog procesa redefiniranja programa i proračuna, smatrajući da se u novim okolnostima u kojima se EPK projekt nalazi, treba osobno još intenzivnije posvetiti poslovima operativnog upravljanja programima, piše u priopćenju Grada Rijeke.

Izražavajući ponos na sve što je do sad odrađeno zajedničkim naporima sviju uključenih, Višnić je posebno istakla projekt Otvorenja koji je i osobno vodila te dodala: „Iako smo imali tu nesreću da je ovu godinu obilježila svjetska pandemija, ipak čvrsto vjerujem da je projekt EPK već uspio te da trebamo iskoristiti vrijeme pred sobom da realiziramo što je moguće više programa i na primjeren način zaokružimo priču o gradu koji je postao i ostao Europska prijestolnica kulture.“

No unatoč svemu, Višnić ostaje zaposlena u tvrtki i preuzima poslove upravljanja programima koji idu u realizaciju.

Skupština Društva direktoricom Rijeke 2020 imenovala je Irenu Kregar Šegota zbog njezinih znanja, kompetencija i iskustva u EPK projektu kojima najbolje odgovara zahtjevima ove funkcije, stoji u priopćenju Grada Rijeke.

Podsjećamo, riječka oporbena stranka Akcija mladih je u četvrtak je zatražila trenutnu i neopozivu ostavku Emine Višnić, direktorice tvrtke ‘Rijeka 2020’ koja provodi projekt EPK, zbog kaznenih prijava protiv članova povjerenstva tvrtke, ocjenivši da se s riječkom kulturom već dugo događaju negativne stvari.

Primorsko-goranska-policija je dan ranije, u srijedu, podnijela kaznene prijave zbog gospodarskog kriminala protiv šestero hrvatskih državljana, osumnjičenih za nezakonito pogodovanje, jer su lani u postupku javne nabave kao najpovoljnijeg ponuditelja izabrali tvrtku sa sjedištem u stranoj državi iako nije ispunjavala uvjete.

Portal Telegram je iz pouzdanih izvora doznao kako se kaznena prijava odnosi na natječaj za najam pozornice s krovom i audiovizualne opreme za program službenog otvorenja ‘Rijeka – EPK’. Taj je posao bio vrijedan 1,5 milijuna kuna bez PDV-a. Povjerenstvo je odabralo tvrtku Studio Berar rental iz Novog Sada i njihovu je ponudu direktorici tvrtke “Rijeka 2020” Emini Višnić predstavilo kao najpovoljniju. Policija nije navela identitet osumnjičenih, a prema medijskim navodima riječ je o članovima stručnog povjerenstva tvrtke “‘Rijeka 2020’, koja provodi projekt ‘Rijeka –  Europska prijestolnica kulture (EPK) 2020’.

Komentari

Komentari