Subota, 8 kolovoza, 2020

OBERSNEL SE ODBIO ISPRIČATI IVONI MILINOVIĆ ZA DANAŠNJI DIVLJAČKI ISPAD: “Seksizam? Ajmo prestat s tim licemjernim odnosom između muškaraca i žena…”

Gradonačelnik Rijeke, SDP-ov Vojko Obersnel danas je odbacio mogućnost da bi se mogao ispričati za uvrede gradskoj vijećnici Ivoni Milinović kojoj je između ostalog poručio da je alapača uz direktno obraćanje riječima – “ne seri”.

Za televiziju N1 objasnio je svoje izjave.

“Pa nemamo što puno posebno objašnjavati. Nakon šest sati neprekidnog vrijeđanja, laganja i omalovažavanja, iznošenja neistine izgubio sam živce i reagirao pomalo neprimjereno. Video možete pogledati na slijedećoj poveznici:

“Ajmo prestati s tim licemjerjem u odnosu između muškaraca i žena, radi se o politici i osobnom vrijeđanju i ne vidim razloga zašto bih trpio takve uvrede čak i kada dolaze od žene”, rekao je. Podsjetimo, ona je rekla kako je suprug zaposlenice Grada dobio 100.000 kuna u sklopu programa Rijeka EPK, što smatra sukobom interesa a eventualno i kriminalom, i suprotstavila se daljem financiranju Galeba obzirom na veliki pad gradskih prihoda i rebalans gradskog budžeta.

Na pitanje hoće li se ispričati odgovorio je:

“Ne pada mi na pamet. Mogu se ispričati ostalim gradskim vijećnicima i svim ostalim koji su ovaj događaj gledali, ali iz svake riječi izgovorene Ivoni Milinović i dalje stojim, rekao je Obersnel.

Iskazao je svoju podršku kandidaturi Peđi Grbinu za novog predsjednika SDP-a te je kazao kako je Grbin pokazao svoje kvalitete te da je kao ljevičar i socijaldemokrat.

Na upit da komentira današnju izjavu v.d. predsjednika SDP-a Zlatka Komadine kako je vrijeme za smjenu generacija u SDP-u odgovara:

“U vrtiću će dosta teško biti tražiti rješenje za novog predsjednika SDP-a, bar u ovim izborima u devetom mjesecu. Možda negdje za petnaestak godina da.”

Komentari

Komentari