OBERSNEL: “MLADE DANAS UČE DA SU KOMUNISTI UVELI TEROR UBIJALI HRVATE, TO JE REVIZIONIZAM, TREBAJU IH UČITI DA SMO 45. OSLOBOĐENI”

Podijeli

Na svečanoj akademiji povodom Dana antifašističke borbe 22. lipnja, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel (SDP) poručio je kako je antifašizam danas potrebniji i važniji nego prije 75 godina, kada je završen Drugi svjetski rat.

“Tada su emocije i sjećanja bila toliko bolna i svježa da nikome nije padalo na pamet opravdavati, braniti, a najmanje veličati nacizam i fašizam”, rekao je Obersnel te jue upozorio kako danas onih koji opravdaju, pa i glorificiraju fašizam ima mnogo diljem svijeta

Obersnel je istaknuo kako je situacija u našoj zemlji alarmantna, nadodavši kako se u Hrvatskoj danas javno govori da 1945. godina nije bila godina oslobođenja od fašizma i svega što je “taj mračni sustav nosio sa sobom, nego se ta godina spominje kao godina okupacije, u kojoj su mrski komunisti uveli nečuveni teror i pobili sve što je disalo i mislilo hrvatski”.

Istaknuo je kako je to zlonamjerna laž koju ponavljaju “hrvatski revizionisti koji se nazivaju suverenistima, braniteljima hrvatstva, državotvornim i monetarističkim braniteljima Hrvatske”.

Spomenutima je zamjerio i to što se, kako kaže, pozivaju na tvrdnju prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana po kojoj je NDH bila i izraz težnji hrvatskog naroda za samostalnom državom.

Komentari

Najnovije