Utorak, 7 travnja, 2020

Novinarka ‘Hine’ zbog krnje u Imotskom Hrvatima poželjela obilje korona virusa i nestašice maski

Brojni su reagirali na spaljivanje krnje u Imotskom. Uglavnom su se natjecali u osudi spaljivanje “gay para” s djetetom, iako su Imoćani inzistirali da se radi o spaljivanju krnje (fašnika) s malim Nenadom Stazićem u rukama kojemu je na čelu nacrtana zvijezda petokraka, a simbolika nije protiv homoseksualaca nego u znak neslaganja s davanjem djece na posvajanje istospolnim parovima.


Bakove svečanosti vezuje se za pojavu boga Bacchusa, zaštitnika vina kojega karakterizira sklonost užicima i svim izopačenostima koje proizlaze iz karikiranih vinskih užitaka

Predsjednik Milanović, Vlada, javna pravobraniteljica, gay udruge, brojni političari i drugi javni djelatnici osudili su taj čin kao neprimjeren, Milanović je zatražio reakciju nadležnih institucija, navodeći da je riječ o  “širenju mržnje i poticanju nasilja, najavljene su kaznene prijave.

Dalje od ostalih, vjerojatno želeći  dokazati pravovjernost svojim sljedbenicima na društvenim mrežama, otišla je novinarka Hine Sandra Bartolović.

“Zemlja u kojoj inkvizicija spaljuje lutke duginih obitelji zaslužuje isključivo izobilje koronavirusa i nestašicu zaštitnih maski”, objavila je je na Twiteru novinarka Hrvatske izvještajne novinske agencije.

HINA je državna agencija koja bi trebala biti nepristrana i objektivna, a čije su vijesti najčešće intonirane kao ideološka propaganda u stilu SSSR-a, pa se tako npr. Trump uvijek pod svaku cijenu spominje isključivo u negativnom kontekstu.

Komentari

Komentari