Srijeda, 15 srpnja, 2020

NOVI ZAKON STUPIO NA SNAGU: Učitelj pedofil osuđen na smrt vješanjem zbog silovanja četverogodišnje djevojčice

Učitelj u Indiji koja je silovao četverogodišnju djevojčicu do te mjere da su joj liječnici morali prepraviti crijeva, osuđen je na smrtnu kaznu vješanjem

Mahendra Singh Gond će postati prva osoba koja će biti pogubljena u Indiji prema novom zakonu koji propisuje smrtnu kaznu za silovanje djece, piše TOI.

Datum pogubljenja za Mahendra Singh Gond je određen za 2. ožujka u zatvoru Jabalpur. Dužnosnici kažu da će biti obješen osim ako Vrhovni sud ne izda nalog za pomilovanjem.

Od zločina do potvrde smrtne kazne, suđenje je trajalo samo sedam mjeseci. Ako bude pogubljen, to će biti prvi put po novom zakonu koji vješa silovatelje djece.

Gond je oteo dijete u noći 30. lipnja 2018. godine, silovao je u džunglama i ostavio je tamo, misleći da je mrtva.

Njezini su je članovi obitelji pronašli u sitnim satima, jedva živu i odveli je u bolnicu. Državna vlada odmah ju je prevezla zrakoplovom u Delhi. Zločin je šokirao naciju. Policija je djelovala brzo i uhitila Gonda za nekoliko sati.

Porota visokog suda potvrdila je smrtnu kaznu 25. siječnja 2019. godine, smatrajući da je njegov zločin “najrjeđi od rijetkih u povijesti”.

Sudac PK Jaiswal i odvjetnik Anjuli Palo kazali su: „Sudovi ne mogu izbjeći svoju dužnost da budu strogi prema tvrdokornim kriminalcima, tako da postoji određena zastrašujuća okolnost za dosudu smrtne kazne, osobito zato što su takvi zločini u porastu. Incident ima veći značaj jer je osoba koja je uključena u ovaj zločin bila učitelj u nastavi, koja je svojim učenicima trebala podučavati moralnost.”

Nakon što je viši sud potvrdio smrtnu presudu, okrug Satna i sud izdali su “crni nalog” protiv Gonda.

Gopal Tamrakar, upravitelj zatvora Jabalpur Central – jedinog zatvora u tom dijelu države koji ima instalaciju za vješanje – rekao je novinarima da su primili e-mail od suda okruga Satna glede pogubljenja osuđenika za silovanje.

Prema e-mailu, Gond će biti pogubljen u 5 sati ujutro 2. ožujka, rekao je. Međutim, Tamrakar je upozorio da osuđenik nije iscrpio sve pravne lijekove koji mu stoje na raspolaganju, a vješanje još uvijek može zaustaviti Vrhovni sud ili predsjednik.

11. lipnja 2010. Vrhovni sud indijskog okruga je zaustavio smaknuće Mangala Singha Barele, koji je osuđen za smrt zbog pogubljenja sjekirom cijele svoje obitelji, samo nekoliko sati prije nego što je bio obješen. Vrhovni sud je također zaustavio pogubljenje osobe iz grada Singraulija, koja je 18. rujna 2018. osuđena za silovanje i ubojstvo četverogodišnje djevojčice.

Novi-Svjetski-Poredak.com

Komentari

Komentari