Subota, 25 siječnja, 2020

Novi šok za Plenkovića! Junckeru stigla prijava protiv Kuščevića!

Nedavno osnovana Slobodarska stranka Hrvatske podnijela je DORH-u kaznene prijave protiv ministra uprave Lovre Kuščevića i Đure Sesse, predsjednika Vrhovnog suda i Državnog izbornog povjerenstva.

Uoči, a i poslije svakih izbora, oporbeni političari često razglabaju o zakonitosti izbornog procesa. Prije svega, spominju se nužne promjene zakona, ali i manipulacije, kao i činjenica da ne postoji neovisna kontrola rezultata i zbrajanja glasova, jer se čitav računalni postupak obavlja preko APIS-a, tvrtke nad kojom ne postoji nikakav neovisni nadzor.

Zbog svega navedenog, kao i brojnih drugih nepravilnosti, koje se pojavljuju na gotovo svim izborima, mlada Slobodarska stranka Hrvatske, odlučila je odgovorne prijaviti, ne samo DORH-u, nego i nadležnim europskim institucijama. Kaznena prijava je prevedena na više stranih jezika i poslana na adrese u Bruxelles i Luksemburg, gdje je sjedište suda Europske unije.

Za razliku od DORH-a, gdje se prijave i čitavi predmeti često zagube ili jednostavno nestanu, europske institucije, barem formalno,  imaju svoju urednu proceduru. Po prvi put, Hrvatska je zbog svog nakaradnog izbornog sustava, prijavljena i međunarodnim institucijama. Između ostalih, prijava će se naći i na stolu Jean Claude Junckera, predsjednika Europske komisije i svojevrsnog mentora Andreja Plenkovića. Kakav će biti rezultat prijave, znati ćemo više u narednim mjesecima. Priopćenje Slobodarska stranke Hrvatske, u kojoj su objašnjeni motivi i pravni argumenti kaznene prijave protiv Kušćevića i Sesse prenosimo u cijelosti.

1.Sukladno Zakonu o pristupu informacijama zatražili smo od Ustavnog suda, Hrvatskog sabora i Ministarstva uprave ispravu s tabličnim podacima o broju birača po županijama, gradovima i općinama na dan 21. rujna 2018. godine u 00,00 sati.

Do dana pisanja ove prijave nismo dobili traženu ispravu što jasno ukazuje da se već radi na pripremi navedenih kaznenih djela.

2. Apsurdno je da nijedan birač ne može dokazati da je pristupio glasanju odnosno izborima. Prilikom preuzimanja glasačkih listića glasač ne potpisuje primitak glasačkog listića nego se samo zaokružuje osoba koja je pristupila glasanju.

Do sada nisu postojale uredne registracije birača na biračkim mjestima tokom izbora, pa nakon takvog takozvanog procesa „virtualnog glasanja“ ni jedan birač ne može dokazati da je pristupio glasanju, odnosno izborima. Prilikom preuzimanja glasačkim listića, glasač ne potpisuje primitak glasačkog listića nego se samo zaokružuje broj ispred osobe koja je pristupila glasanju. Zbog toga se naknadno mogu zaokruživati osobe koje nisu pristupile glasanju. Događa se i to da birač pristupi izborima i da je već unaprijed zaokružen. S obzirom da osumnjičeni nisu ništa promijenili na tom planu, razvidno je da će Izbori biti krivotvoreni i nelegalni za što su najodgovorniji osumnjičeni.

3. Glasači BiH nisu iseljenici, pa ni dijaspora, nego autohtoni građani BiH, a većina ima dvije adrese pa mogu glasati na dva mjesta. Ukoliko se do Izbora to ne regulira Izbori će biti krivotvoreni i nezakoniti za što prijavljujemo najodgovornije.

4. Kontinuirano, od 90-tih godina do danas onemogućava glasanje hrvatskih iseljenika u inozemstvu za koje je namjerno osiguran premali broj glasačkih mjesta. Kako osumnjičeni ništa nisu promijenili, to ukazuje da su spremili novo lažiranje Izbora.

5. Ne postoji nezavisna kontrola koja bi pratila unos i obradu podataka s birališta u APIS-u (računski centar). Ukoliko osumnjičeni ne osiguraju neovisnu kontrolu ne može se pristupiti izborima s obzirom da je to dokaz da su krivotvoreni, a da su osumnjičeni odgovorni za to.

6. Institucija koja je nadležna za provedbu izbora  Državno izborno povjerenstvo DIP,  ne dozvoljava kontrolu glasanja, prebrojavanja i obradu podataka. Ukoliko se do početka Izbora ne osigura kontrola glasanja, Izbori će biti krivotvoreni kao i svi do sada za što će ovoga puta najodgovorniji biti upravo osumnjičeni pa ukoliko ne odustanu od počinjenja kaznenog djela prije nego li je započeto, treba ih u tome zaustaviti DORH i Policija.

7. Nepostojanje kontrole kod APIS-a (računarski centar), pa čak nije dostupna arhitektura software(državna tajna, software je kupljen u Srbiji). Postoji velika vjerojatnost da se rezultate izbore planira unaprijed. Sve dok osumnjičeni ne omoguće kontrolu APIS-a oni na najgrublji način krivotvore volju birača i čine kaznena djela za koja su osumnjičeni.”, stoji u priopćenju koje potpisuje Slobodarska stranka Hrvatske.

Dnevno

Autor:Marin Vlahović / Dnevno


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Prehrana siromašna ugljikohidratima povećava rizik od poremećaja srčanog ritma
>>> IZVJEŠĆE LONDONSKE KONZULTANTSKE TVRTKE: Hrvatska ima 120 supermilijunaša, 11 su pravi ‘kapitalci’, a većina građana živi bolje nego ’89.
>>> PATOLOŠKA MRŽNJA HRVATSKE!? Jelena Veljača preselila se u Beograd, nećete vjerovati zašto
>>> Jezivi kafić ‘Kod četnika’ u Karlovcu ledi krv u žilama i nakon 30 godina: ‘Dođite na svežanj ustaša’
Komentari

Komentari