Nedjelja, 7 lipnja, 2020

NOVE SPOZNAJE O NAPADU U KATOLIČKOJ CRKVI U BEČU: Policija traga za dvojicom napadača visokim oko 1.80, govore njemački sa stranim naglaskom

Bečka policija i dalje traga za dvojicom napadača koji su u četvrtak popodne ušli u katoličku crkvu “Maria Immaculata” u Anton-Böck-Gasseu u bečkoj četvrti Strebersdorf i više sati držala zatočenim, malteretirala i mučila šest franjevaca, svećenike koji su služili u toj crkvi. Obojica napadača su visoki oko 1,80 i obojica govore njemački sa stranim naglaskom.

Iako se na početku sumnjalo kako se radi o terorističkom napadu, jer su prva izvješća govorila i o pucnjavi u crkvi, policija je u petak priopćila kako se ipak nije radilo o terorističkom činu već “brutalnoj pljački” u kojoj nije bilo pucnjave. Po najnovijim izvješćima policije, radilo se o pljački u kojoj su dvojica zasad nepoznatih napadača ozlijedila šest franjevaca, od kojih jedan teže ozlijeđen, prenosi fenix

Prema izjavi teže ozlijeđenog svećenika, pljačkaši su njemu najprije prijetili vatrenim oružjem a potom su ga prisilili da legne na pod i potom udarali te teže ozlijedili. Napadači su tražili novac i dragocjenosti. Policija je pronašla otvoreni sef u kojem je bio samo pištolj malog kalibra ali ne i nikakve dragocjenosti. Prvo ispitivanje žrtava bilo je ograničeno na nekoliko minuta jer su brzo odvedeni u bolnicu na medicinsku skrb. Istraživanja u nadolazećim danima trebala bi donijeti jasniju sliku o pokušaju pljačke u samostanskoj crkvi koja ne sadrži nikakve dragocijenosti niti blago.

Dok policija još traga za napadačima, bečki forenzičari pokušavaju prikupiti što više podataka važnih za otkrivanje njihova identiteta. Prema izjavama klerika, jednog od počinitelja su prije nekoliko dana viđali u crkvi. Sumnja se kako je dolazio da bi istražio činjenice prije očito planiranog napada.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> (VIDEO) NAGRADA ZA NEPRIJATELJA! Štrbac se pohvalio hrvatskom mirovinom… I TO KAKVOM!

>>> Radijska postaja u Subotici pustila Thompsonov hit! – Srbi podivljali

>>> Mourinho će puknuti od bijesa: sada glavnu riječ ima igrač kojeg je htio poniziti

Komentari

Komentari