Hrt

Predsjednica ima nešto manju potporu nego prošlog mjeseca, ali i šest posto manje nego krajem prošle godine.

Iako politički potpuno neaktivan, nakon javnog iskazivanja podrške SDP-ovoj listi za EU izbore, Zorana Milanovića, i to kao nezavisnog kandidata, biralo bi 4 posto više ispitanika nego u svibnju odnosno 19,8 posto prema 15,4 posto.

Glazbenika Miroslava Škoru biralo bi  značajnih 13,8 posto ispitanika.  Škoro tako uzima desetak posto HDZ-ovih glasova i uvjerljivu većinu glasova Neovisnih za Hrvatsku.

Tek nešto manje od Škore ima bivši sudac Mislav Kolakušić koji je zainteresiran za sve političke pozicije u državi. Za predsjednika ga želi nešto iznad 13 posto ispitanika (13,1 posto). Kako mu je svjetonazor i dalje nejasan, uzima glasove desnih i lijevih opcija.

Ostali kandidati nemaju realnih šansi. Nakon fijaska koje je Most doživio na EU izborima, njihova čelnika Božu Petrova biralio bi  3,3 posto ispitanika, slično kao i u svibnju (3,2 posto). Živi zid se raskolio nakon izbora, pa njihov čelnik bilježi najveći pad potpore, s gotovo 8 posto koje je imao u svibnju, pao je na manje od 2 posto. (Ima 1,9 posto prema 7,5 posto iz svibnja).

Prema trenutnim anketama pobjednika odlučuje drugi krug, a ako se tamo sučele aktualna predsjednica i Zoran Milanović, pobjedu odnosi Grabar-Kitarović, ali ne pretjerano uvjerljivo.

U srazu aktualne predsjednice i bivšeg SDP-ova premijera Zorana Milanovića, 54,8 posto birača odlučuje se za Grabar-Kitarović (u odnosu na 56,5 posto iz svibnja) dok Milanovića bira njih 38,9 posto (u odnosu na 37,17 posto iz svibnja).

Ako bi se u drugom krugu sučelila dva desna kandidata, odnosno aktualna predsjednica i glazbenik Miroslav Škoro, pobjednik, odnosno pobjednica bila bi Grabar- Kitarović koju bi u tom bi slučaju zaokružilo 57 posto ispitanika, a Miroslava Škoru 35,4 posto, javlja RTL.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> PUPOVAC ĆE NAPUSTITI HRVATSKU!? Dokle ćemo živjeti u ovakvoj zemlji, je li bolje da je mijenjamo ili da odemo iz nje?
>>> SEZONSKI RADNICI IZ SRBIJE ‘OKUPIRALI’ HRVATSKU: ‘Hrvati ne žele, pa radimo mi. Za četiri mjeseca na Hvaru zaradim oko 7000 eura’
>>> Pogledajte što je policiji rekao vozač kamiona osumnjičen za tragediju kod Novske, njegov odvjetnik najavio žalbu na odluku o pritvoru
>>> RADIKALNA SEKTA STOJI IZA RAZDORA U ŽIVOM ZIDU? ”Kad sam vidio da se radi o najistaknutijim članovima to me je posebno šokiralo”
KOmentari
Prati nas i ne propusti ekskluzive!