FaH

Fifa nastavlja s uvođenjem promjena u nogometu. Na kongresu u Aberdeenu predstavljeno je sedam novih pravila

Jedan od najvažnijih Fifinih djelatnika Zvonimir Boban i nekada najbolji sudac Pierluigi Collina zaslužni su za promjene, prenosi tportal

1. Kod živog zida suparnički igrači više neće imati pravo biti dio njega. Morat će stajati najmanje metar od ‘zida’. Procjena je da su suparnički nogometaši provocirali suparničke igrače ne bi li im omeli koncentraciju.

2. Kad golman izvodi loptu iz peterca, suparnički igrač više neće morati čekati da ona napusti linije kaznenog prostora.

3. Svako igranje rukom koja se nalazi iznad visine ramena, ako se dogodilo u kaznenom prostoru, je 11-erac, bez obzira je li bilo igračeve namjere ili nije.

4. Dosad je teoretski bilo moguće zabiti gol rukom ukoliko te netko u nju napuca pa se lopta odbije u gol, ali po novom je i to ukinuto.

5. Treneri i igrači s klupe odsad će glede sankcija biti ravnopravni igračima na terenu pa će i oni dobivati žute i crvene kartone. Također je preporuka FIFA-e da disciplinska tijela na isti način tretiraju igrače i trenere nakon utakmica.

6. Igrač koji treba biti zamijenjen po novome može izaći iz igre na bilo kojem dijelu terena, odnosno sudac će ga uputiti prema najbližoj liniji igrališta.

7. Suci više neće biti samo ‘zrak’, ako lopta pogodi suca u situaciji opasnoj za gol, akcija se prekida i lopta se vraća momčadi koja ju je imala u posjedu.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> PROBUDILA SE NAJTEŽE OZLIJEĐENA DJEVOJČICA S PAGA: ‘Kod kuće su me tukli… Gdje su seke i braco?’
>>> Dokumenti otkrivaju: Glavna javna bilježnica radi za zločinačku organizaciju!
>>> SAD priznaju: Na tisuće kostura divova uništeni kako bi se sačuvala teorija evolucije
>>> MIROVINE U NJEMAČKOJ: Kolike su prosječne njemačke mirovine, tko ima pravo i kad na mirovine…
KOmentari
Prati nas i ne propusti ekskluzive!