Utorak, 28 siječnja, 2020

Nobilo: Očito je da je Vlada naredila da se krene s uhićenjima, a policija laže!

Anto Nobilo, odvjetnik bivšeg predsjednika Uprave Uljanika Giannija Rossande, jednog od uhićenih u akciji Uljanik, kazao je novinarima kako se njegov klijent ne osjeća krivim te tvrdi da Vlada manipulira kaznenim postupkom kako bi zaštitila svoj rejting.

“Sve postaje jasno. Znalo se da Vlada ovaj tjedan ide s informacijom da brodogradilište ide u stečaj, stvorena je kampanja i mi imamo ovaj postupak s uhićenjima. Ta koordinacija gdje se kaznenim postupkom ostvaruju politički ciljevi i štiti rejting Vlade tako bode u oči, to je nešto nedopustivo. Ne može se kaznenim postupkom manipulirati kako bi se štitio Vladin rejting. Ovaj tajming je tako banalan, to smo vidjeli 20 puta u zadnjih 10 godina”, rekao je Nobilo.

Uhićene u akciji Uljanik policija sumnjiči za kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i jednu subvencijsku prijevaru kojima je počinjena materijalna šteta veća od 1,2 milijarde kuna, izvijestio je MUP u utorak poslijepodne, prenosi N1

“Lažu! To nije istina. Ne mogu iznositi što sam čuo, ali ta brojka nije točna”, kazao je Nobilo,

Na novinarsko pitanje je li Vlada naredila da se krene s uhićenjima: “To je očigledno, svi koji smo u ovom poslu znali smo da će se ovo dogoditi. To je ono što se ne smije raditi”.

“Sve će se vidjeti u danima koji slijede”, zaključio je Nobilo.

U akciji Uljanik, prema neslužbenim informacijama, privedeni su, među ostalima, bivši predsjednik uprave Gianni Rossanda, njegov prethodnik Anton Brajković, članovi bivše uprave Marinko Brgić i Veljko Grbac, predsjednik Uprave 3. maja Maksimilijan Percan, bivši direktori riječkog brodogradilišta i drugi direktori Uljanikovih društava te Dragutin Pavletić i Darko Šorc iz Uljanik Plovidbe.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> IZNENADITI ĆETE SE? Plenković odgovorio što se dogovorio s Pupovcem, ostaje li dio vladajuće većine?
>>> Boris Miletić je sin Alberta Miletića , koji je 1991. godine kao oficir JNA prijetio da će raketirati pulsku Arenu
>>> NA SKUPU SOLIDARNOSTI S MIGRANTIMA Trojica migranata silovala djevojku, momak prebijen i vezan bio primoran gledati
>>> ZATVORSKA KAZNA: Josip i Josipović proglašeni krivima u aferi MiG
Komentari

Komentari