Utorak, 14 srpnja, 2020

NJEMAČKOJ DOSTA PROZIVKI ZA NACIZAM: “Hitler i nacisti su tek sitnica u njemačkoj slavnoj tisućgodišnjoj povijesti”

Predsjednik desne stranke Alternative za Njemačku (AfD) pohvalio je u subotu njemačke uspjehe u prošlosti ocijenivši da je nacistički režim bio tek sitna mrlja na nacionalnoj povijesti.

“Hitler i nacisti su tek sitnica u njemačkoj slavnoj tisućgodišnjoj povijesti”, rekao je Alexander Gauland na saboru mladeži AfD-a u istočnoj saveznoj pokrajini Tiringiji.

Gauland nije zanijekao njemačku odgovornost za nacistički režim, rekavši: “Samo oni koji priznaju povijest imaju snage stvarati budućnost”.  Istaknuo je ipak da je to samo dio njemačke slavne povijesti koja seže daleko izvan tog razdoblja.

Gauland i drugi AfD-ov čelnik Joerg Meuthen održali su govor na dvodnevnom saveznom saboru stranačke mladeži koji se održava mjesec dana prije stranačkog sabora na saveznoj razini u Augsburgu.

Matična stranka i njezin podmladak razlikuju se u stajalištu o EU-u, rekao je Damian Lohr, čelnik mladeži: “Europska unija mora umijeti da bi Europa živjela”.

Meuthen je u subotu pozvao mlade da uđu u stranku kako bi se borili za bolju Europu. “Želimo Europu nacionalnih država”, rekao je na saboru u subotu. Hina


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>>  (VIDEO) Zašto jučer u emisiji ‘Dobro jutro, Hrvatska’ nije bilo redovnog komentara Karoline Vidovic Krišto?

>>>  OSRAMOTIO SRBIJU: Političar iz Srbije uhićen zbog krađe kozmetike u Njemačkoj

>>> ŽELITE PRONAĆI SVOJE PRETKE I SVE O SVOM PREZIMENU? Pokušajte na ovoj odličnoj stranici!

>>> POČELO: Ovo su ljudi koji zajedno sa Stierom kreću u rušenje Plenkovića

Komentari

Komentari