Ponedjeljak, 10 kolovoza, 2020

Njemački tužitelj traži doživotni zatvor za Hrvata koji je ubio svojeg 6-godišnjeg sina

Njemački tužitelj Joachim Dittrich je zatražio kaznu doživotnog zatvora za 41-godišnjeg Hrvata Dražena Dakića, koji je prošle godine u gradiću Villensdorfu ubio svojeg 6-godišnjeg sina i još dvoje odraslih ljudi.

Tužiteljstvo traži da Dakić bude osuđen za teško ubojstvo, što bi značilo da nakon 15-godina ne može zatražiti uvjetno puštanje na slobodu, što je inače u njemačkom pravu moguće nekima osuđenima na doživotnu kaznu, piše portal Index.hr

Dittrich je podsjetio da je Dakić 14. Rujna prošle godine hladnokrvno ubio 6-godišnjeg sina, te novog partnera svoje bivše supruge i njenu rođakinju. “Troje ljudi je moralo umrijeti zato što je on to tako želio”, naglasio je Dittrich i dodao da nema nikakve sumnje u uračunljivost optuženog.

Njemački mediji javljaju da je optuženi Dakić bez reakcija pratio završnu riječ tužitelja.

Prvi dan suđenja mnogi su plakali

Suđenje Dakiću je počelo prije tri mjeseca, mjere osiguranja su tijekom suđenja, bile velike – jako naoružana policija, oštra kontrola ulaza i osobnih dokumenata. Velik broj medija čekao je početak suđenja, ali i brojni građani.

Jedan od građana za Schwarzwaelder-bote je tada kazao: “Došao sam jer sam želio vidjeti kako izgleda netko tko je učinio nešto tako strašno.”

Lice ubojice mogli su vidjeti samo oni koji su bili unutar sudnice. Ubojica je preko glave stavio majicu koju nije skidao ni dok je u lisicama ulazio u sudnicu. Tek kad su nestali fotografi, uklonio je majicu s lica i to prvo ročište je moglo početi.

Prvog dana suđenja sudu su tužitelji predstavljali dokaze i iskaze svjedoke koje su prikupili. Dakića su vidjeli satima ranije u mjestu u kojemu je počinio strašan zločin.

“Želio je da žena pati”

Tužitelj je u izlaganju kazao kako se Dakić odlučio osvetiti ženi koja je pobjegla od njega zbog zlostavljanja pa je zato brutalno ubio i njihovog malog sina pucavši u njega iz neposredne blizine. Nju je ostavio na životu. “Želio je da pati cijeli život”, rekao je tužitelj.

Svjedočio je i glavni policijski istražitelj koji je pokazivao snimke i govorio što su sve našli po dolasku na mjesto zločina. U sudnici su puštene i audio snimke na kojima se čuje kako majka, koja je otrčala kod susjeda po pomoć, vrišti i traži pomoć za svog sina.

Cijela sudnica bila je u šoku, mnogi su i plakali.

Nakon glavnog istražitelja svjedočila je policajka koja je došla na mjesto zločina. I ona se rasplakala, nije mogla govoriti.

Tijekom cijelog izlaganja, pisao je Schwarzwaelder-bote, ubojica nije pokazivao nikakve emocije: naslonio se na stolicu, zurio u pod, ali povremeno je i pogledavao tko je u sudnici./HMS/

Komentari

Komentari