NJEMAČKI MEDIJI: ‘KORONU NE DONOSE TURISTI, nego gastarbajteri!”

Podijeli

Nakon što je i omiljena Španjolska proglašena rizičnom zonom za stanovnike Njemačke, sada se isto dogodilo i nekim turističkim regijama Hrvatske. No, njemački mediji problem vide negdje drugdje

“Sada je to pogodilo i sljedeće omiljeno turističko odredište Nijemaca: zbog prevelikog broja zaraženih koronavirusom, ministarstvo vanjskih poslova je izdalo upozorenje za putovanje u dvije hrvatske regije”, piše tiražni dnevnik Bild, prenosi DW.

Dnevnik Die Welt navodi da se radi o dvije velike južne županije, ali istodobno, za razliku od većine drugih medija, navodi kako veliki dijelovi Hrvatske još uvijek nisu proglašeni rizičnim područjima.”Pogođeni su i otoci Hvar i Brač, ali ne i sjeverna obalna područja s Istrom i područjem oko Zadra kao i najjužnija obala oko Dubrovnika”, primjećuje Die Welt. Isti dnevnik, međutim, prenosi podatke epidemiološkog Instituta Robert Koch po kojima se velik broj novozaraženih zarazio nakon povratka iz zemalja jugoistočne Europe, prije svega Turske i Kosova, ali i Hrvatske. “Hrvatska je u statistikama Instituta Robert Koch o zaraženim povratnicima iz inozemstva na trećem mjestu ispred Bugarske, Bosne i Hercegovine, Španjolske, Srbije i Rumunjske”, navodi Die Welt.

“Gastarbajteri”, a ne turisti

Ovim fenomenom se pozabavio i Frankfurter Allgemeine Zeitung koji govori o “Koroni s migracijskom pozadinom” pri čemu se koristi uobičajeni pojam za strance u Njemačkoj (građani s migracijskom pozadinom). “Primjećujemo vrlo malo zaraženih koji se vraćaju iz klasičnih turističkih odredišta poput Grčke ili Španjolske. Mnogo veći broj zaraženih se vraća iz Turske, Bugarske, Srbije, Bosne ili Hrvatske. A najveći broj s Kosova koje baš i nije tipično turističko odredište”, piše FAZ.

Komentari

Najnovije