Utorak, 14 srpnja, 2020

Njemački liječnik tvrdi: Lijek protiv korone leži u Jadranskom moru

Njemački profesor i liječnik Hermann Ehrlich s Bergakademije Freiburg kaže da Crna Gora u svom podmorju ima izvanredne mogućnosti za proizvodnju prirodnog antivirusnog i antibakterijskog lijeka, koji se može dobiti iz “zlatne spužve”, a smatra da je on učinkovit i u borbi protiv koronavirusa.

– Za početak odgovarajuće institucije mogu nas pitati o bromotirozinu iz ovih spužvi za anti-Covid testove – kaže u razgovoru za Dnevne novine dr Hermann Ehrlich, koji ističe da na temi zlatnih spužva surađuje s kolegama s Instituta za biologiju mora, Kotor, od 2008. godine.

Odgovarajući na pitanje Dnevnih novina mogu li supstanci iz ovih spužvi liječiti zaražene od korona virusa, dr Ehrlich je odgovorio da mogu.

Dr. Ehrlich kaže da u Jadranu raste spužva koja ima izuzetnu sposobnost obraniti se od bakterija i virusa, među kojima su i RNK virusi kao što je SARS Cov-2.

On ističe da u Crnoj Gori postoji rezervoar gdje se one uspješno umjetno uzgajaju na jednoj podvodnoj parceli, gdje ga stručnjaci iz Freiburga proučavaju zajedno s kolegama iz Instituta za biologiju mora i farmakolozima sa Sveučilišta Dresden.

Najviše se bave otpornošću spužva na sve zamislive biološke uzročnike bolesti, kao što su bakterije, virusi ili bacili.

Izvor: Novizivot.net


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Procurila fotografija Kim Jong Una mrtvog?
>>> ’Kad će sve opet biti normalno?’;’Zašto lažete da covid postoji?’; Evo što kaže Alemka Markotić
>>> BOMBA! Mrtvozornik dr. PUSCHEL: “U Hamburgu nitko nije umro od korona virusa bez…”
>>> NOVI SIMPTOM KORONE? Promjene na nožnim prstima mogu biti znak zaraze
>>> SVIJET GREŠKOM DOZNAO ISTINU O LIJEKU VELIKE NADE Prva testiranja bila ohrabrujuća, uslijedilo razočaranje
Komentari

Komentari