Flickr

Iako je odavno poznato da njemačka vojska iz svojih redova izbacuje sve koji iskazuju bilo kakve nacionalističke sentimente, na red su očito došli i oni umjereniji vojnici konzervativnih stavova, kao što su primjerice pristaše stranke AfD i osobe koje javno iskazuju podršku politici mađarskog premijera Viktora Orbana.

Među nepoželjnima se nalaze i simpatizeri domoljubnih i protuimigracijskih organizacija kao što je Identiterijanski pokret. Ovaj pokret se zbog svojeg javnog aktivizma već našao na meti vlasti u raznim europskim zemljama.

U Austriji je tako prošle godine organizacija optužena za udruživanje u kriminalnu skupinu, no ta optužba je na suđenju odbačena kao suluda.

Der Spiegel piše o 450 slučajeva „krajnje desnog ekstremizma“ u redovima Bundeswehra posljednjih godina. Uzevši u obzir što se sve u Njemačkoj smatra krajnjom desnicom i ekstremizmom, možemo pretpostaviti o kako se ozbiljnim slučajevima radi.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Mise na Bleiburgu nema, no komemoracija ne može biti zabranjena zbog jednog lukavog poteza iz 1965.
>>> KOMUNISTI NAPALI JANDROKOVIĆA: Krši ustav utemeljen na antifašizmu, Bleiburg je bila ODMAZDA
>>> Zorica Gregurić: Jučer su umrla načela demokracije u Hrvatskom saboru!
>>> Kad Amsterdam postaje sinonim za korupciju: Zašto je Mrak Taritaš supruzi Maksima Poletajeva pomogla da dobije hrvatsko državljanstvo?
KOmentari
Prati nas i ne propusti ekskluzive!