Utorak, 11 kolovoza, 2020

Njemačka vojska izbacuje domoljube iz svojih redova

Iako je odavno poznato da njemačka vojska iz svojih redova izbacuje sve koji iskazuju bilo kakve nacionalističke sentimente, na red su očito došli i oni umjereniji vojnici konzervativnih stavova, kao što su primjerice pristaše stranke AfD i osobe koje javno iskazuju podršku politici mađarskog premijera Viktora Orbana.

Među nepoželjnima se nalaze i simpatizeri domoljubnih i protuimigracijskih organizacija kao što je Identiterijanski pokret. Ovaj pokret se zbog svojeg javnog aktivizma već našao na meti vlasti u raznim europskim zemljama.

U Austriji je tako prošle godine organizacija optužena za udruživanje u kriminalnu skupinu, no ta optužba je na suđenju odbačena kao suluda.

Der Spiegel piše o 450 slučajeva „krajnje desnog ekstremizma“ u redovima Bundeswehra posljednjih godina. Uzevši u obzir što se sve u Njemačkoj smatra krajnjom desnicom i ekstremizmom, možemo pretpostaviti o kako se ozbiljnim slučajevima radi.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Mise na Bleiburgu nema, no komemoracija ne može biti zabranjena zbog jednog lukavog poteza iz 1965.
>>> KOMUNISTI NAPALI JANDROKOVIĆA: Krši ustav utemeljen na antifašizmu, Bleiburg je bila ODMAZDA
>>> Zorica Gregurić: Jučer su umrla načela demokracije u Hrvatskom saboru!
>>> Kad Amsterdam postaje sinonim za korupciju: Zašto je Mrak Taritaš supruzi Maksima Poletajeva pomogla da dobije hrvatsko državljanstvo?
Komentari

Komentari