Srijeda, 15 srpnja, 2020

Njemačka šokirana: Maloljetna banda imigranata starosti 12 – 14 godina silovala djevojku

Od prošlog petka navečer u gradu Mülheimu, policija istražuje skupno silovanje 18-godišnje djevojke koju je počinila petorica pripadnika maloljetničke bande imigranata, koji posjeduju bugarske putovnice (to je sve što javnost zna o identitetu ove maloljetničke bande op.)

Ono što je šokiralo javnost je da su svi optuženi silovatelji stari tek između 12 i 14 godina, piše Deutsche Welle

Grupno silovanje 18-godišnje djevojke u Njemačkoj izazvalo je spor oko smanjenja dobi za kaznenu odgovornost mladih. Dvojica osumnjičenih u zapadnom gradu Mülheimu imaju samo 12 godina, a ostala tri su stari 14 godina.

Njemačka kazneno ne progoni djecu mlađu od 14 godina.

Svih petero osumnjičenih suspendirano je iz osnovne škole i do sada se jedan 14-godišnjak pojavio pred istražnim sucem.

Žrtva, pronađena u grmlju kasno u petak, odvedena je u bolnicu s teškim ozljedama. Policijski glasnogovornik izjavio je da je silovanje uključivalo “veliko nasilje” i trajalo dugo vremena.

Šef sindikata policije, Rainer Wendt rekao je “da policija godinama zahtijeva da se u Njemačkoj smanji starosna dob kaznene odgovornosti”. Međutim, Jens Gnisa, šef njemačkog udruženja sudaca, ustvrdio je da formula “više kazne znači manje kriminala” ne vrijedi kod mladih. Rekao je kako pravila uspostavljena u njemačkom zakonu dobro funkcioniraju u borbi protiv maloljetničkog kriminala.

Na drugoj strani, neke zapadne države uvele su niže životne dobi za kazneni progon mladih, pa je tako granica u Engleskoj samo 10 godina, nakon slučajeva silovanja i ubojstva koja su tamo počinili mlađi maloljetnici.

Država                     Dobna granica
Germany                  14
England                   10
Scotland                  12
Italy                        14
Netherlands             12
Belgium                   12
Poland                     15
Sweden                   15
France                     13

Posljedice njemačke migrantske krize iz 2015. ovih dana ponovno su u fokusu javnosti i nakon što je 22-godišnjem iračkom državljaninu, etničkom Kurdu u srijedu dosuđena doživotna kazna zbog silovanja i ubojstva 14-godišnje djevojčice prošle godine. Osuda Alia Bashara, koji je sa svojom obitelji došao ilegalno u Njemačku 2015. u migrantskom valu, potaknuo je novi krug pitanja zbog imigracije i javne sigurnosti.

To i druga ubojstva koje su počinili imigranti u Njemačkoj naveli su parlamentarnu stranku AfD (Alternativa za Njemačku), na tvrdnju su njemačke vlasti izgubile kontrolu nad javnim redom. Rasprava je bila posebno žestoka kada se pokazalo da je Basharu bilo dopušteno ostati u Njemačkoj nakon što je njegov zahtjev za azil odbijen, te je tako počinio silovanje i ubojstvo.

Neki političari iz AfD-a optužili su njemačke istražitelje da se namjerno igraju ili mijenjaju podatke o kriminalu koji su počinili strani državljani, migranti ili tražitelji azila.

U Freiburgu, tri sata južno od Wiesbadena, trenutno sudi se 11-orici muškaraca – samo jedan je njemački državljanin – koji su optuženi za silovanje 18-godišnje djevojke u grmlju u blizini lokalne diskoteke u listopadu prošle godine.

Osam optuženika je iz Sirije.

Nedavni niz napada na žene ponovno je oživio sjećanje na novogodišnju noć 2015.-2016. u Kölnu, kada su brojne Njemice bile napadnute od skupina muškaraca, uglavnom imigrantskog podrijetla, a političari i policija zataškavali su podatke o zločinima.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> VITEŽANI U ŠOKU: Arapi se klanjali u središtu grada
>>> DOBILI SMO JOŠ JEDNOG KANDIDATA ZA PREDSJEDNIKA REPUBLIKE Bivši ministar unutarnjih poslova želi na Pantovčak
>>> ŠKORO UZVRĆA: “Kad te Pupovac napadne to je znak da si na pravom putu!”
>>> Thompson s obitelji slavi blagdan sv. Benedikta – posjetio časne sestre u Vinovu Gornjem
Komentari

Komentari