U Njemačkoj se pojavio novi viralni izazov – “Momo” na kojeg je reagirala i policija.

Slika profila WhatsApp računa “Momo” je zastrašujuća – i groteskna. Djevojka s izbuljenim očima i iskrivljenim ustima trenutno šokira korisnike WhatsAppa diljem Njemačke, Španjolske, Engleske…

Naime, korisnici se izazivaju da kontaktiraju Momo, tako što će poslati poruku nepoznatom broju. Nakon toga krenu im stizati poruke s nasilnim sadržajem kao i zastrašujuće fotografije, i videa.

momo 1Koliko je sve izmaknulo kontroli, svjedoči da su roditelji u Americi upozoreni kako je jedan od izazova na kojeg poziva Momo – samoubojstva djece i tinejdžera.

Njemačka policija upozorava i kako se Momo sam iznenada pojavljuje u kontaktima i traži od korisnika da proslijede poruku dalje ili će ih snaći smrt.

“Bok ja sam Momo i ja sam prije 3 godine sam umrla. Udario me automobil, a ako ne želiš da stojim večeras u tvojoj sobi u 00.00 sati i gledam te kako spavaš onda pošalji ovu poruku na 15 kontakata. Ne vjeruješ mi?”

Angelina (11) je smatrala da je poruka lažna i nije je poslala nikome. U noći je čula zvukove koji su dopirali iz kuta sobe i htjela je pogledati, no odjednom je nešto krenulo trčati prema njoj. Sljedeće jutro, pronađena je mrtva u svom krevetu.

Tim (15) je poslao poruku samo 6 ljudi, a probudio se s erodiranom nogom i odrezanom rukom.momo poruka

Ako ne pošaljete ovu poruku, znate što se događa, stoga je proslijedite ”

Odrasli bi obično zanemarili taj tekst. Za djecu i tinejdžere ovaj tekst može se činiti zastrašujućim, prenosi fenix-magazin

U Njemačkoj je policija u Lüneburgu preporučila: “Razgovarajte sa svojom djecom ili roditeljima. Ništa se neće dogoditi ako se poruka ne prosljeđuje”

„Ciljana publika su mlađi ljudi. Oni su vrlo ranjivi„ kaže Kent Bragg iz Odjela Rochester policije u intervjuu za US News. On potiče roditelje da aktiviraju sve moguće sigurnosne postavke na pametnim telefonima svoje djece.

„Nemojte pretpostavljati da će vaša djeca uvijek donositi prave odluke.”


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> (VIDEO) ZAGRIŽENI DELIJA OD RANE MLADOSTI! Pogledajte što je zvezdaš Vučić govorio dok je bio u 7. razredu!

>>> (VIDEO) EVO I CIJELE SNIMKE Pogledajte kako se na Poljudu pjeva ‘Rajska Djevo, kraljice Hrvata’

>>> GRDOVIĆ PODRŽAO THOMPSONA: ‘Dok god se zabranjuju Thompsonovi koncerti, koji je branio svoju domovinu, neću komentirati ovo oko Bajage’

KOmentari
Prati nas i ne propusti ekskluzive!