Gotovo 60 tisuća stranaca mora napustiti Njemačku, izjavila je za njemačke medije Ulla Jelpke iz parlamentarne stranke Ljevica. Prema Saveznoj vladi, većina onih koji moraju napustiti zemlju su došli iz Afganistana (17 021), Iraka (14 543) i Srbije. Ukupan broj državljana Srbije koji moraju napustiti Njemačku je čak 13 850.

Na objavljenoj listi stranaca koji moraju napustiti Njemačku su i državljani Bosne i Hercegovine, no njih je tek  3 964 i nalaze se pri samom dnu ljestvice.

Iako se još krajem listopada smatralo da zemlju mora napustiti 234.986 stranaca, velika većina ima pravo na tzv. “toleranciju za migrante”, odnosno njih 177.874. Prema tome ukupno 57.112 stranaca u Njemačkoj mora napustiti zemlju.

Onima koji imaju pravo na “toleranciju za migrante”, deportacija je privremeno obustavljena.

Dan prije donošenja te odluke u Magdeburgu su se sastali ministri unutarnjih poslova njemačkih saveznih država i dogovorili da će se deportacija za ratne izbjeglice iz Sirije odgoditi do sredine iduće godine

Ako se sigurnosna situacija ne popravi, deportacije u Siriju trebaju biti automatski suspendirane do kraja iduće godine, odlučili su ministri.

Trenutačno izvješće State Departmenta o situaciji u Siriji, ne daje izbjeglicama veliku nadu u povratak. Prema saznanjma State Departmenta, Sirijci se suočavaju s mučenjima, zatvorskom kaznom ili čak smrću u slučaju povratka.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> OPET STIŽE DRASTIČNA PROMJENA VREMENA, VAKULA SE OGLASIO NA RIJETKO VIĐEN NAČIN: Izgleda da ćemo ovu veljaču dobro zapamtiti
>>> POMIJEŠAO TITA I TUĐMANA! Predsjednik HSS-a Krešo Beljak šokirao koalicijske partnere izjavom pa se ispravio
>>> Hrvatska dijaspora za svoju službenu zastavu jednoglasno izabrala povijesnu hrvatsku zastavu
>>> POLITIČAR SE U BRUXELLESU OSRAMOTIO DO BESVIJESTI: Vuk Jeremić umirao od smijeha dok ga je slušao
KOmentari
Prati nas i ne propusti ekskluzive!