FaH
Niti jedna prijava nije stigla na oglas Doma zdravlja Dubrovnik koji je tražio pedijatra iako nude plaću od 14.000 kuna neto, stan od 55 kvadrata te mogućnost dodatne zarade u zdravstvenim ustanovama u Hrvatskoj. Oglas je raspisan na društvenim mrežama kako bi se dobio uvid u interes za to radno mjesto

Za radno mjesto potrebno je raspisati natječaj, što još nije učinjeno, a ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik Branko Bazdan za Dubrovački dnevnik rekao je kako će to uslijediti nakon što se dobije potrebno rješenje Ministarstva zdravstva, a ono je preduvjet za raspisivanje natječaja. Cilj oglasa postavljenog na društvenoj mreži bio je uvid u interes za to radno mjesto.

‘Oglas je izašao prije 15-ak dana i nijedan liječnik iz Hrvatske nije se javio. Kako se cijela ta priča odnosi na ordinaciju u Mokošici, koja vjerojatno do listopada ili čak studenog neće krenuti s radom, objavit ćemo da tražimopedijatra još nekoliko puta pa ćemo vidjeti što će se dogoditi i hoće li se netko javiti’, rekao je Bazdan.

Dodao je kako pregovaraju s nekim ljudima iz Hrvatske koji su voljni doći raditi u Dubrovnik te da zasad ima nešto zainteresiranih iz susjednih zemalja, poput BiH, Crne Gore i Srbije.

‘Međutim ti liječnici nemaju licence za rad u Hrvatskoj’, rekao je Bazdan te smatra kako nema dovoljno liječnika ni pedijatara, a oni s kojima su razgovarali ‘izuzetno su zadovoljni uvjetima’. Smatra i da ljudi u Hrvatskoj nemaju naviku preseljenja u neki drugi grad zbog posla, što je čest slučaj u razvijenijim europskim državama.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI
>>> NEZAMISLIVO: Srbin u četničkoj majici napao hrvatskog branitelja
>>> ZAVRŠIO U BOLNICI: Emir Hadžihafizbegović danas bi trebao biti hitno operiran
>>> Plenkovića iznenadila slika Ante Pavelića kod Kuščevića: ‘Nisam mogao vjerovati’
>>> Novinar Indexa šokirao mržnjom: ‘Oj ti gov*o, gov*o Velebita!’
KOmentari
Prati nas i ne propusti ekskluzive!