NIŠTA ČUDNO: Pogledajte kojeg je kandidata za gradonačelnika podržao Stipe Mesić!

Podijeli

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić u petak je na konferenciji za novinstvo dao potporu Nikoli Ivanišu (PGS) u kandidaturi za gradonačelnika Rijeke.

Mesić je ocijenio da je Primorsko-goranski savez “najprincipijelnija politička stranka u Hrvatskoj, koja nije mijenjala svoje pozicije i pravac prema što većoj demokraciji i antifašizmu”. Rijeka zaslužuje gradonačelnika kao što je Ivaniš, rekao je, dodajući kako vjeruje da će to prepoznati i Riječani.

Predsjednik PGS-a Darijo Vasilić je rekao da je Mesić dugogodišnji prijatelj te političke stranke, koji joj je davao potporu u mnogim projektima dok je bio predsjednik Republike Hrvatske.  “Osjećamo zahvalnost što je Mesić u svoja dva predsjednička mandata znatno pridonio uspostavi demokracije u Hrvatskoj, nakon mnogo godina lutanja”, rekao je počasni predsjednik PGS-a Nikola Ivaniš.

“Nas u PGS-u zanima da Rijeka i Primorsko-goranska županija ostanu i dalje svjetionik kuda ići”, istaknuo je.

“Uvijek sam nastojao poštovati Ustav i uvažavati da su Vladu i premijera izabrali građani”

Stjepan Mesić, na upit novinara da ocijeni retoriku predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, rekao je da je on u svojim predsjedničkim mandatima bio različita politička opcija od Vlade i premijera.

“No, uvijek sam nastojao poštovati Ustav i uvažavati da su Vladu i premijera izabrali hrvatski građani te da moramo surađivati. Nismo mogli surađivati kao ista politička opcija, ali smo korektno surađivali i u situacijama kad je moglo doći do nesuglasica”, istaknuo je.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

>>> General Glasnović žestoko oprao Pupovca zbog izjave da 12 ubijenih redarstvenika nisu bili civili
>>> Banalna jednadžba koja zbunjuje i kalkulatore: Znate li ju riješiti?
>>> GLAS: “Obavezno uvesti građanski odgoj kao predmet u škole i zabraniti ZDS”
>>> Stiže nova vrsta korona testova: Više nema neugodnog ‘čačkanja’,na rezultate se čeka 90 minuta
Komentari

Najnovije