NISKO ČAK I ZA HDZ: Dok je bio na Tuđmanovom grobu, optužili ga da se nije na Facebooku oglasio o godišnjici

Podijeli

HDZ se danas obrušio na Miroslava Škoru, koji je u nedjelju optužio HDZ da je izdao i napustio Tuđmana i njegovo naslijeđe. Cijeli vrh HDZ-a je danas, na 20. godišnjicu smrti Franje Tuđmana, bio na njegovom grobu a nakon toga su održali prigodne govore u kojima su ga hvalili i proglasili sebe jedinim pravim baštinicima njegovog djela.

No dok su se oni hvalili svojim prigodnim predizbornim patriotizmom i naslikavali se oko Tuđmanovog groba te fotografije slali svim agencijama i medijima, neki drugi su to obavili uz pijetet i u tišini, bez velike medijske pompe. Ekskluzivno objavljujemo fotografiju Miroslava Škore i njegovog voditelja kampanje Mate Mijića jutros – na Tuđmanovom grobu!

 

HDZ je napisao:

“Evo, čekali smo do 14:00, ali na 20. obljetnicu smrti dr. Franje Tuđmana ni Škoro, ni Grmoja, ni Most, ni Bujanec na svojem FB-u nemaju ni slova o utemeljitelju suvremene hrvatske države. Ali će se svejedno na njega „pozivati“ u predizborne svrhe i imati obraza HDZ-u dijeliti lekcije. Doduše, za Bujanca nas ignoriranje dr. Tuđmana i ne čudi. Njegovom najboljem prijatelju ionako je oduvijek Alija Izetbegović bio bliži nego Tuđman, Armija BiH nego HVO.”

Ovo o najboljem prijatelju je išlo na račun dr. Zlatka Hasanbegovića, i radi se o vrlo primitivnoj i šovinističkoj uvredi na račun njegove vjere i nacionalnosti (iako dr. Hasanbegović nikad ničim nije pokazivao bliskost s Alijom Izetbegovićem i Armijom BIH, a kad se slikao kao dječak u uniformi HVO-a rekli su da je ustaša!)

Što se Miroslava Škore tiče, gornja fotografija govori sve što se o tome ima reći. Dok se HDZ na društvenim mrežama kune u dr. Franju Tuđmana, istovremeno rehabilitiraju pa, reklo bi se, i reanimiraju velikosrpstvo u Hrvatskoj, najavljuju kao prioritet hrvatskog predsjedanja EU uvođenje zemalja tzv. “Zapadnog Balkana u EU”, a neke od njih bi Tuđman, da je živ – zacijelo izbacio iz HDZ-a, jer im je po prirodi stvari mjesto u SDP-u.

Komentari

Najnovije