Petak, 7 kolovoza, 2020

Nino Raspudić: Kolindi za pobjedu treba manje joge a više krunice, a Škorini birači se trebaju okrenuti parlamentarnim izborima

U izbornoj noći među komentatorima u studiju RTL-a bio je Nino Raspudić.

U nastavku izdvajamo neke njegove komentare.

Nakon rezultata izlaznih anketa, Raspudić je rekao da, kada se zbroje rezultati kojeg su ostvarili Kolakušić, Juričan, Orešković i Pernar dobije se broj glasova približan onome što je na prošlim izborima osvojio Sinčić.” To su glasači koji se nadaju mesiji koji će odjednom sve promijeniti s tim da se jedan njihov dio sada uzdigao na razinu Juričanove ironije” – kazao je Raspudić.

U iščekivanju prvih službenih rezultata Raspudić je podsjetio da Škoro iza sebe ima rascjepkanu desnu scenu. Ukazao je i na to da slab rezultat Kolinde Grabar-Kitarović predstavlja “signal” Plenkoviću. Ustvrdio je također da su ovi predsjednički izbori obojeni iščekivanjem skorih parlamentarnih izbora.

Istaknuo je kako je podatak o pola milijuna lažnih birača mit kojega treba dokazati.

U drugom krugu očekuje nas pretjerano “hrvatovanje”

Raspudić je ocijenio da je Škoro ostvario respektabilan rezultat i da će sada početi trgovina. Smatra da njegovi birači ne smiju pretjerano podržavati Grabar-Kitarović kako ne bi izgubili glasače za parlamentarne izbore. Očekuje da će u drugom krugu i Grabar-Kitarović i Milanović manifestirati pretjerano “hrvatovanje”. Milanović će, ističe Raspudić, morati smanjiti “partizanštinu” i “lijevo-liberalnu” ideologiju, dok će Grabar Kitarović morati ići u smjeru “manje joge, više krunice”.

Istaknuo je kako bi bilo normalno da HDZ izbaci Culeja, ali kako ga, znajući za dosljednost HDZ-ove vrhuške, ne bi iznenadilo da ga postave za ministra.

Raspudić je kazao da je rezultat koji je ostvarila Kolinda Grabar-Kitarović posljedica glasovanja stranačke klijentele koja bi glasovala za HDZ i da ga vodi Milorad Pupovac. Kritički se osvrnuo na njezin govor nakon objave rezultata, za kojega kaže da je bio predugačak. No, primjećuje kako je ona uvela neologizam “sukandidat”.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Ruža Tomašić: “Neću dati glas Kolindi, a Škoro je dokazao da postoji život i mimo HDZ-a i SDP-a”
>>> VIDEO Pogledajte Vučića i Šešelja kako guraju auto 1996.
>>> Kršćanima iz Gaze Izrael ovog Božića izdao manje propusnica za posjete Betlehemu i Jeruzalemu, “sigurnosni razlozi”
>>> Sjajne vijesti za Hrvatsku! Šesti smo na svijetu, Srbija i BiH daleko iza
Komentari

Komentari