Nedjelja, 27 rujna, 2020

Nikako ne pijte ovaj lijek! Ako sumnjate na koronu, izbjegavajte ga…

Stručnjaci trenutno ispituju povezanost protuupalnog lijeka s povećanom smrtnosti od koronavirusa

Osobe koje sumnjaju na zarazu koronavirusom ne bi trebale piti popularni lijek ibuprofen bez konzultacije s liječnikom, upozorila je u utorak Svjetska zdravstvena organizacija (WHO).

Glasnogovornik WHO-a Christian Lindmeier rekao je na konferenciji za medije u Ženevi da nema novijih studija koje bi povezale protuupalni lijek s povećanom smrtnošću, ali je dodao da stručnjaci trenutno istražuju to pitanje.

“Preporučujemo paracetamol, a ne ibuprofen”, rekao je Lindmeier.

Preporuke UN-ove agencije uslijedile su nakon što su vodeći francuski zdravstveni dužnosnici upozorili da se ne koriste nesteroidni protuupalni lijekovi protiv bolesti Covid-19. Ta skupina lijekova uključuje ibuprofen, aspirin i druge.

U nedavnom članku u medicinskom časopisu The Lancet navedena je hipoteza po kojoj neki lijekovi poput ibuprofena mogu ugroziti oboljele od koronavirusa koji imaju visoki krvni tlak ili dijabetes.

Lindmeier je također izvijestio da su dva člana osoblja WHO-a zaražena koronavirusom. Nekoliko stotina zaposlenika WHO-a stoga rade od kuće.

UN-ova zdravstvena agencija više ne poziva novinare na konferencije o pandemiji, već ih prenosi na društvenim mrežama.

Proizvođač lijeka Nurofen tvrtka Reckitt Benckiser (RB) priopćila je u utorak kako nema dokaza o štetnim utjecajima lijekova koji sadrže ibuprofen na liječenje koronavirusa, ustvrdivši da se radi o provjerenom lijeku koji služi za snižavanje temperature i ublažavanje boli. Hina


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> TEŠKE RIJEČI MINISTRA ZDRAVSTVA: Dojam je da dolazi kataklizma. Gledamo Italiju i očekujemo takve brojke
>>> BRITANCI POLUDILI!? Strategija borbe – U što kraćem vremenu što više mladih ljudi zaraziti koronavirusom
>>> VAŽNO OTKRIĆE: Neke krvne grupe otpornije su na koronavirus od drugih?
>>> Idete do trgovine? Odsad se svi moraju držati ova 3 pravila zbog korone
Komentari

Komentari