snimka zaslona

NIJEMCI O RIMAC NEVERI: “Tehnološki nadmoćna svemu drugom, spram nje Porsche i Lamborghini djeluju šepavo”

Podijeli

Njemački tjednik Der Spiegel raspisao se o novom automobilu Mate Rimca. Neveru se opisuje kao “nadmoćnu”, a Rimca kao osobu koja “uvodi nove standarde” u industriju električnih automobila, u članku kojeg prenosi Index.

“Sportski automobil Rimac Nevera od 2000 KS pokazuje superiornost električnog pogona na trkaćoj stazi”, ističe Der Spiegel u članku pod naslovom “Bugatti je bio jučer. Sad dolazi Rimac Nevera”

“Trenutni vrhunac jedne velike karijere”

Njemački list konstatira da je Nevera “trenutni vrhunac jedne velike karijere”, tijekom koje je Rimac u deset godina od “potpuno nepoznatog postao savjetnik nekih od najpoznatijih menadžera autoindustrije”, koji savjetuje šefove Volkswagena i Porschea o prelasku na električne automobile.

Der Spiegel ipak kritički konstatira da “Nevera igra na najniže instinkte”.

“Željeli smo pokazati što je tehnički moguće. I, naravno, malo se zabaviti”, rekao je 33-godišnji Rimac za Der Spiegel, koji podsjeća da je on svoju karijeru započeo kao vozač na utrkama. “Nevera nije doprinos masovnoj pokretljivosti, nego zabavna aktivnost za nekolicinu”, objašnjava Rimac.

No Nevera treba također demonstrirati “što sve mogu proizvesti Rimac Automobili”. Der Spiegel smatra da Rimčeva “tehnologija može obična vozila učiniti bržima, ekonomičnijima ili sigurnijima”.

Opis iskustva vožnje u Neveri

Novinar Spiegela zato s oduševljenjem opisuje iskustvo vožnje u Neveri.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

>>> Dječak iz Knina umro je u snu? “Ovo se svima može dogoditi, Bog zna što je bilo ocu u glavi…”
>>> MAMIĆ: “IMAM DOKAZE PROTIV CVITANA I LOZANČIĆA. DRŽAVA MI TREBA OPROSTITI KAZNU, TO MI DUGUJE”
>>> ZADAR: UČENICI POKUŠALI OTROVATI UČITELJICU, završila na hitnoj!
>>> OTAC DJEČAKA KOJI JE UMRO U VRELOM AUTU PUŠTEN NA SLOBODU: Evo što kaže DORH
Komentari

Najnovije