Subota, 5 prosinca, 2020

NIJE VIŠE HEROJ NACIJE: Traže Capakovu ostavku – ‘Njegov potez spada u antologiju uvreda zdravoj pameti’

Capak je tvrdio kako je baš on potpisao epidemiološko mišljenje Hrebaku jer je u tom trenutku bio jedini epidemiolog u Zavodu

GLAS u subotu je pozvao Krunoslava Capak na ostavku na dužnost ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) jer smatraju da je stavio  HZJZ u funkciju HDZ-ovih interesa dopustivši Dariju Hrebaku da unatoč mjerama samoizolacije dođe u Sabor.

HSLS-ov zastupnik Dario Hrebak došao je prošlog tjedna u Sabor na izglasavanje nove Vlade unatoč tome što mu je  epidemiologinja iz HZJZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije, odredila samoizolaciju u trajanju 14 dana.

Capak je jučer  izjavio da je saborskom zastupniku Dariju Hrebaku napisao epidemiološko mišljenje utemeljeno na činjenicama, no da mu nije preporučio da ide ili ne ide na sjednicu Hrvatskoga sabora.

‘Uvreda zdravoj pameti’

Glas u priopćenju taj “nalaz” ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo ocjenjuje nevjerojatnim potezom, čak i za člana HDZ-a te Capaku poručuju da bi bilo  manje sramotno da je jednostavno napisao “Hrebak ne treba u samoizolaciju jer mora glasati za Plenkovićevu Vladu”.

“Njegovo objašnjenje da je on osobno potpisao Hrebaku rješenje jer je u tom trenutku bio jedini u Zavodu spada u antologiju uvreda zdravoj pameti. Ravnatelj HZJZ-a ovime narušava načelo jednakosti građana pred zakonom i dodatno srozava već narušeno povjerenje u Nacionalni stožer, što može u ovom trenutku imati i ozbiljne posljedice za javno zdravlje. Ne samo da se Nacionalni stožer ponovo stavio u funkciju HDZ-ovih interesa, nego sada i Zavod za javno zdravstvo. Nakon ovakve skandalozne zlouporabe ovlasti Krunoslav Capak mora dati ostavku na funkciju ravnatelja te institucije. Treba nam hrvatski, a ne HDZ-ov zavod za javno zdravstvo”, poručuju iz GLAS-a.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> NOVA ANKETA: Birači kaznili Domovinski pokret, pogledajte tko raste
>>> Bernardić si osigurao uhljebničku fotelju – najbliži suradnik ga razočarao
>>> U čemu je problem? Uskok ne ispituje svjedoke zbog kojih je Rimac u istražnom zatvoru
>>> (VIDEO) Kako je Boris Milošević bacanje hrane na Pupovca prikazao kao rezultat mržnje prema njemu jer je Srbin
>>> BOMBA IZ VLADE! Pupovac ima nove zahtjeve: Milošević nije dovoljan! Nećete vjerovati što traže
Komentari

Komentari